İstanbul'daki festivalde iki genç öldü !

İstanbul'daki festivalde iki genç öldü !

İstanbul'da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen partide 2 genç hayatını kaybetti, bir gen kız ise komada...

İstanbul’da geçtiğimiz cumartesi düzenlenen müzik partisi Life in Color’a katılan 2 genç öldü, bir genç kız yaşam savaşı veriyor. Gençlere uyuşturucu hap sattıkları iddiasıyla 5 kişi gözaltında.

Fedde Le Grand gibi dünyaca ünlü müzisyenlerin de sahne aldığı parti, 6 Ağustos’ta Sarıyer’de, Bahçeköy’deki Life Park’ta yapıldı. Öğle saatlerinde başlayan etkinliğe katılma yaşı 16’yla sınırlıydı.

Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre, akşam saatlerinde ilk olarak Tugay Ergin (19) rahatsızlandı. Ambulansla Sarıyer Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ergin’in duran kalbi, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Kısa süre sonra bu kez Gökhan Alataş (19) ve lise öğrencisi Sude S. (16) hastaneye kaldırıldı. Alataş da can verirken, genç kız Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşam savaşı veriyor. Ön otopsi raporuna göre, gençlerin uyuşturucu ya da alkol sonucu öldükleri belirtildi. Ancak kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu’nun detaylı otopsi raporuyla ortaya çıkacak.

‘HAYALİNİ KAZANMIŞTI’

Pazartesi günü toprağa verilen Tugay Ergin’in amcası Adnan Ergin, şunları söyledi: “Liseyi bu yıl bitirmişti. Üniversitede hayali olan sivil havacılık bölümünü kazanmıştı. Partiye birlikte gittiği kişi tutuklandı. Ne içtiklerini bilmiyorum. Tugay içse içse bir bira içerdi. Polisler telefonlarını incelemeye aldı. Adli Tıp’tan çıkacak raporu bekliyoruz. Bu çocukları oraya götürenden ve her ne içtilerse onu verenlerden şikâyetçiyiz.”

14 YAŞINDA ÇOCUKLAR GİRMİŞ

Yoğun bakımdaki Sude S.’nin ablası Merve S. ise şu bilgileri verdi: “Kardeşim uyuşturucuyla, içkiyle işi olmayan melek gibi bir insan. Maalesef durumu kritik. Şu an tek derdimiz bu olduğu için ilgilenemiyoruz konuyla ama burada bir güvenlik zafiyeti olduğu açık. Giriş biletinin arkasında 16 yaşını doldurmamış olanlar giremez uyarısı var. Ancak girişte kimlik kontrolü yapılmamış. İçeride 14-15 yaşında çocukların olduğunu öğrendik. Kimin ne yaptığını bilmiyoruz ama etkinliği düzenleyenleri sorumlu tutuyoruz.”

5 KİŞİ TUTUKLANDI

İKİ gencin can verdiği partide uyuşturucu sattıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 5’i tutuklandı. Life In Color etkinliğini düzenleyen One Colony organizasyon şirketi ise bir yazılı açıklama ile her türlü önlemlerine rağmen etkinliğe sızdığını tespit ettikleri uyuşturucu madde satıcılarının yakalayarak polise teslim ettiklerini iddia ettiler.

Hürriyet