İstanbul'daki patlamada iki kritik detay !

İstanbul'daki patlamada iki kritik detay !

İstanbul'daki kanlı saldırıda kritik iki detay ortaya çıktı.

İstanbul'daki hain saldırı ile ilgili son dakikahaberleri gelmeye devam ediyor. İstanbulVezneciler'de çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 polis şehit oldu, 4 sivil hayatını kaybetti. Terör saldırısında kiralık bir otomobilin kullanıldığı, düzeneğin uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi. Şehit olan polislerin isimleri ve memleketleri de belli oldu. Saldırıyla ilgili dört kişi İstanbul'da gözaltına alındı. Terör uzmanları, saldırıyı hangi örgütün gerçekleştirmiş olabileceğini yorumladı.

KİRALIK OTOMOBİL, UZAKTAN KUMANDA...

Edinilen bilgiye göre terörist saldırıda kullanılan otomobilin kiralık olduğu tespit edildi. Söz konusu işlemleri gerçekleştirdikleri belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Öte yandan otomobile yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi..

BU YIL 4'ÜNCÜ SALDIRI

Bu sabah gerçekleşen bombalı saldırı, İstanbul'da bu yıl gerçekleşen dördüncü bombalı saldırı oldu. Terörist saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı. Kalleş saldırıya ilişkin aracın park halinde olup olmadığı, kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor.

METE YARAR: ÇARPARAK DA PATLATILMIŞ OLABİLİR

Güvenlik uzmanı Mete Yarar ise Habertürk'te kalleş saldırıyla ilgili yorumlarda bulundu. Mete Yarar, teröristlerin Çevik Kuvvet aracına çarpıp patlamayı sonra gerçekleştirmiş olabileceğini de söyledi.

Yarar, Ankara'daki saldırıda teröristlerin belediye aracına çarptığı, ardından patlamanın gerçekleştiğini hatırlattı. Yarar, aracın bu kadar uzağa fırlamasının, hareket halinde olabileceği ihtimalini akla getirdiğini söyledi. "Polis aracına yapılan saldırıda çok yakında patlamış olması lazım" dedi.

Kalleş saldırıyla ilgili PKK ve IŞİD ihtimallerini değerlendiren Yarar, "İstanbul gibi bir yerde bu eylemi yapmak istiyorsanız, ki eylemin yapıldığı yer DHKP-C'nin de çok eylem yaptığı bir yer. PKK ile bir örgütün ortak saldırısı da çıkabilir. DAEŞ de çıkabilir" dedi.

NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA

Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor.

DÖRT GÖZALTI

Bu arada Türkiye'yi sarsan saldırıyla ilgili olarak İstanbul'da 4 kişi gözaltına alındı.

DHA & AA