İstanbul'daki patlamadan BÖG çıktı !

İstanbul'daki patlamadan BÖG çıktı !

İstanbul Maltepe'de 4 kişinin yaralandığı patlamanın ardında Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) örgütü mü var ?

İstanbul Maltepe'de meydana gelen patlamanın, 9 Nisan'da Mecidiyeköy'de 3 kişinin yaralandığı patlamayla benzerliği, polis ekiplerinin Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) örgütü üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, Maltepe'de 4 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın, el yapımı parça tesirli bombadan kaynaklandığının tespit edilmesi üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. 

Patlamaya sebep olan bombanın, Mecidiyeköy'de 9 Nisan tarihinde 3 kişinin yaralanmasına sebep olan patlamayla benzerlikleri ortaya çıktı. İki bombanın da bir kutuya konulduğu, basınç etkili ve parça tesirli olduğu tespit edilirken, bombaların vida ve çivi gibi malzemelerle güçlendirildiği belirlendi. Bombalardaki kimyasal maddelerin araştırıldığı, iki bombadaki maddelerin uyuşup uyuşmadığının bu araştırmadan sonra belli olacağı belirtildi.

ÜST GEÇİDİN ALTINA BIRAKILMIŞTI

İki eylemin tipi ve bombalardaki benzerlik sebebiyle polis ekiplerinin BÖG örgütü üzerinde yoğunlaştığı, bu kapsamda çalışmaların sürdüğü ve her iki eylemin şüphelilerinin arandığı öğrenildi. Maltepe'de D-100 Karayolu'ndaki bir üst geçidin altına bırakılan paketteki patlayıcı infilak etmiş, patlamanın, el yapımı parça tesirli bombadan kaynaklandığı tespit edilmişti.

BÖG örgütünün daha önce 11 Şubat'ta Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik silahlı ve molotoflu saldırıyı gerçekleştiren örgüt olduğu tespit edilmişti. Olaya ilişkin gözaltına alınan 11 kişiden 5'i tutuklanmıştı.

Öte yandan Sancaktepe'de Turkuvaz medya matbaasına yönelik saldırı hazırlığında olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 2 kişinin BÖG üyesi olduğu öne sürülmüştü.

AA