İstanbul'da 1'inci sınıf öğrencisine öğretmeninden şiddet

İstanbul'da 1'inci sınıf öğrencisine öğretmeninden şiddet
Güncelleme:

Esenler'de bir ilkokulda 52 yaşındaki bir öğretmen iddiaya göre dersini dinlemeyen 1’inci sınıf öğrencisi H.S.S’nin yüzüne elindeki kitapla vurdu ve çocuğun yüzüne 4 dikiş atıldı.

1'inci sınıf öğrencisi H.S.S, yere düşürdüğü kalemini almaya çalışırken öğretmeninin dersi dinlemediğini gerekçe göstererek kitapla yüzüne vurduğunu söyledi. Öğretmen ise sıraların arasında dolaşırken kitabın gayriihtiyari çocuğun gözlüğüne değdiğini, gözlüğün de yüzünü kestiğini söyledi.

1.5 YIL HAPSİ İSTENDİ

Nadir D. hakkında, “Kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle çocuğa karşı silahla basit yaralama” suçundan 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis istendi.

RAPOR GELDİ

Bakırköy 29’ncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hâkim, Bakırköy Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nden beklenen ön raporun geldiğini belirtti. Raporda H.S.S’nin yüzünde 2 santimetrelik ciltten koyu renkli ve yüzde sabit (kalıcı) iz niteliğinde yara izi olduğu belirtildi. Hâkim, mağduru Adli Tıp Kurumu’na sevk ederek kati raporun aldırılmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi.