İstanbul'da 2 metrobüs kafa kafaya çarpıştı, çok sayıda yaralı var!

Güncelleme:

İstanbul Avcılar Şükrebey Metrobüs Durağı yakınlarında iki metrobüs çarpıştı. Kaza nedeniyle olay yerine sevk edilen ekiplerin çalışmaları sürüyor.

İstanbul Avcılar'da iki metrobüsün çarpıştığı kazada 85 yolcu yaralanırken, metrobüs yolu bir süre trafiğe kapatıldı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Avcılar'daki metrobüs durağında henüz belirlenemeyen nedenle iki metrobüs çarpıştı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Sağlık ekipleri, kazada yaralanan kişilere müdahale etti.

85 kişinin yaralandığı kaza nedeniyle metrobüs yolu bir süre trafiğe kapatıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaralıları hastanede ziyaret etti. İmamoğlu, "Bu akşam İstanbul’da hepimizi üzen bir kaza yaşadık. Yaralı vatandaşlarımızı hastanede ziyaret ettim. Hepsi iyileşene kadar bize emanet. Kaza nedeniyle oluşan aksama nedeniyle tüm hemşehrilerimden içtenlikle özür dilerim," dedi.

İETT'DEN AÇIKLAMA

İETT, kazada 85 kişinin yaralandığını bildirdi. İETT tarafından şu açıklama yapıldı:

"Avcılar’daki kazada ne yazık ki 85 yaralımız var. Yolcularımızın tedavileri devam ediyor, yakından takip ediyoruz. Şimdilik hayati tehlikesi olan yolcumuz bulunmuyor. Metrobüs hattını açma çalışmamız da tamamlanmak üzere. Kazanın sebebi teknik ekiplerce araştırılıyor."

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise kaza üzerinden siyaset yapanlara tepki gösterdi. Kaftancıoğı, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Metrobüs kazasında yaralanan tüm vatandaşlarımıza şifa diliyorum. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Kaza anından itibaren hassas bir şekilde müdahale eden herkesin emeğine sağlık. Adı üzerinde bir kazayı bile siyaset malzemesi yapanlara sözümüz olmaz, acının siyaseti olmaz."