İstanbul'da aynı noktada üçüncü yangın

İstanbul'da aynı noktada üçüncü yangın
Güncelleme:

İstanbul Sarıyer'de daha önce iki kez yangın çıkan ormanlık alanda yine yangın çıktı. Orman yangını ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın, saat 16.00 sıralarında Kocataş Mahallesi Dereboyları Sokak'ta henüz bilinmeyen nedenle çıktı. Ormanlık alandan dumanların yükseldiğini görenler, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları ve yangın söndürme helikopterinin havadan müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Yangın çıkan bölgeye yakın noktalarda dün ve önceki gün de orman yangını çıkmış ve itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü. Polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi alırken, yangınların çıkış nedeni ile ilgili ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Polis, üç gün üst üste aynı bölgede ve aynı saatlerde orman yangını çıkması üzerine sabotaj ihtimalini araştırıyor. 

"ÜÇ GÜNDÜR AYNI YERDE AYRI AYRI NOKTALARDA YANGIN ÇIKIYOR"

Kocataş Mahallesi Muhtarı Serdal Doğan, "Üç gündür aynı yerde ayrı ayrı noktalarda yangın çıkıyor. Yangınlarda sürekli saat 16.00 ile 17.00 arasında çıkıyor. Tabii ki, itfaiye ekibi hızlı bir şekilde müdahale ediyor. Olay büyümeden söndürülüyor. Bugün helikopter çok hızlı bir şekilde geldi, yangın büyümeden söndürüldü. Diğer yangınlar da kısmi olarak çok fazla alan kaplamadan söndürüldü. Araştırmalar devam ediyor, güvenlik güçlerinin yapacağı incelemeler sonucunda sonuç ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.