İstanbul'da dehşet! Boş taksi fişi vermeyen taksiciye falçatalı saldırı

İstanbul'da dehşet! Boş taksi fişi vermeyen taksiciye falçatalı saldırı
Güncelleme:

İstanbul Bağcılar'da müşterinin ''boş taksi fişi'' isteğini reddeden taksi şoförü, falçata ile saldırıya uğradı.

Bağcılar'da müşterinin 'boş taksi fişi' isteğini reddeden taksici, falçata ile saldırıya uğradı. Saldırgan olay yerinden kaçarken, aldığı falçata darbesi ile boğazında ve başında kesikler oluşan Recep A., yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Meslektaşlarının saldırıya uğradığını duyan taksiciler, hastaneye akın etti.

Olay, saat 23.00 sıralarında Yüzyıl Mahallesi, Yüzyıl Köprüsü mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, taksiye binen yolcu, taksici Recep A.'dan 'boş taksi fişi' talebinde bulundu. Müşterinin bu isteğini reddeden Recep A., falçata ile saldırıya uğradı. A., boğazından ve başından aldığı falçata darbeleriyle ağır yaralanırken, saldırgan olay yerinden yaya olarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 

TEDAVİSİ YOĞUN BAKIMDA DEVAM EDİYOR

Aldığı kesici alet darbeleriyle ağır yaralanan A., önce özel bir hastaneye kaldırıldı.

İlk müdahalesinin ardından da Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Boğazında ve başındaki yaralara dikiş atılan A.'ın tedavisi yoğun bakım servisinde devam ediyor. 

'KABİNLİ TAKSİ İSTİYORUZ'

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, meslektaşının sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Duman, “34 THT 70 plakalı aracın şoförü Recep A.. Almış olduğu yolcu tarafından falçata ile saldırıya uğradı. Boğazından ve baş kısmında yaralandı. Boğazı kesildi. Şu anda hastanede yoğun bakımda boğazına dikiş atılıyor. Hayati tehlikesi devam ediyor. Biz dünyanın sayılı en büyük metropollerin birinde kimi taşıdığımızı bilmeden bu mesleği yapıyoruz. Hırlısının gelip gasp ettiği, hırsızının gelip darp ettiği, namussuzunun gelip taciz ettiği, böyle psikopatın birinin de gelip bizi canımızdan ettiği bir mesleği yapıyoruz. Ben şunu söylüyorum. Yıllardan beri, 'önce can güvenliğimiz' dedim. Hatta bunun için 10 bin tane ıslak imza topladık. Kabinli araç istiyoruz. Yok panik butonuydu, yok bilmem neydi, yok şuydu. Bizim kabinli aracımızı yapsınlar, bizim müşteriyle irtibatımızı kessinler" diye konuştu.

Saldırganla ilgili henüz bir bilgi olmadığını söyleyen Duman, "Arabada kamera var. Kamera görüntülerinden illa ki tespit edilecektir. Şoförün canı gittikten sonra boğazını keseni bulsanız ne olur? Bulmasanız ne olur? Mühim olan burada olay yapılmadan, olaylara müdahale edebilmek. Bunun da en garanti yolu, kabinli araç. Ne siyah taksi, ne turkuaz taksi, ille de kabinli taksi"ifadelerini kullandı.

DHA

Etiketler bağcılar taksici