İstanbul'da deprem! İstanbul 5.8'lik depremle sarsıldı!

Güncelleme:

İstanbul saat 13:59'da büyük bir depremle sarsıldı. Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem tüm ilçelerden tüm şiddetiyle hissedildi. İlk belirlemelere göre 5.8 şiddetinde olduğu öğrenilen deprem Silivri açıklarında 7 kilometre derinlikte meydana geldi. İstanbul'daki okullar tatil edildi.

İstanbul saat 13:59'da büyük bir depremle sarsıldı. Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem tüm ilçelerden tüm şiddetiyle hissedildi. İstanbul genelinde şiddetli bir şekilde hissedilen sarsıntı büyük paniğe neden oldu.

Yaklaşık 10 saniye kadar süren deprem büyük korkuya yol açtı. Önce hafif bir sallantı olarak başlayan deprem ardından şiddetlendi.

AFAD: 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD'tan ilk açıklama geldi. AFAD depremin Silivri açıklarında 7 kilometre derinlikte meydana geldiğini ve büyüklüğünün de 5,8 olduğunu belirtti.

AFAD ayrıca vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyardı.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem İstanbul genelinde ve Sakarya, Tekirdağ, Kocaeli, Kırklareli, Yalova, Bursa, Eskişehir, Düzce, Bilecik'te de hissedildi.

ARTÇI SARSINTILAR

Bölgede artçı sarsıntılar da devam ediyor. Depremin ardından en büyükleri 4.1 ve 4.0 olan 22 artçı sarsıntı yaşandı

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Deprem nedeniyle ilimizdeki ilk ve orta dereceli okullarımızda tedbiren bugün eğitimin geçici olarak tatil edilmesine karar verilmiştir." denildi.

SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ BOŞALTILDI 

İstanbul’da yaşanan depremin ardından Silivri Devlet Hastanesi güvenlik nedeni ile boşaltıldı. Hasta ve hasta yakınları devlet hastanesi bahçesinde beklemeye devam ediyor.  Öte yandan hastaneye yakın bir binanın çatısının yıkılması sonucu 5 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı.

İstanbul'da deprem! İstanbul 5.8'lik depremle sarsıldı! - Resim : 1

Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığı yönünde henüz net bir bilgi yok. Ancak Avcılar'da bir caminin minaresi yıkıldı. Kentte hasar tespit çalışması başlatıldı.

İstanbul'da şiddetli deprem sonrası ilk görüntülerİstanbul'da şiddetli deprem sonrası ilk görüntüler

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden deprem sonrası yapılan açıklamada herhangi bir hasar ihbarının yapılmadığı belirtildi.
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İçişleri Bakanlığı (AFAD) Acil Durum Yönetim Başkanlığı ‘ndan alınan bilgilere Marmara Denizi Silivri açıklarında bugün saat 13:59’da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Meydana gelen deprem sonrası 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Bütün birimlerimizin yakından takibi devam etmektedir.”

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından bir açıklama yaptı: "Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil."

KANDİLLİ RASATHANESİ: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.7

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada da depremin 5.7 şiddetinde olduğu açıklandı. Depremin yerin 12.6 kilometre derinliğinde olduğu kaydedildi.

İstanbul'da deprem! İstanbul 5.8'lik depremle sarsıldı! - Resim : 3

Öte yandan Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) verilerine göre, yerin 12 kilometre altında gerçekleşen depremin merkez üssü Silivri ve Marmara Ereğlisi'nin 20 kilometre açıkları. Sarsıntının meydana geldiği noktanın İstanbul merkezine uzaklığı ise 67 kilometre. Deprem Bursa ve Düzce başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

TELEFON HATLARI KİLİTLENDİ

Depremin ardından üç büyük operatörün GSM hatlarında yoğunluktan dolayı zaman zaman kopmalar yaşanıyor. Vatandaşlar, Whatsapp ve benzeri uygulamaların arama özelliklerini kullanarak haberleşiyor.

AVM'LER OKULLAR BOŞALTILDI

Şiddetli sarsıntının ardından İstanbullular sokaklara çıktı. Okullar, hastaneler ve AVM'ler hızla tahliye edildi. Telefon hatları kesildi, İstanbul'da vatandaşlar birbirine ulaşamadı.

Silivri'deki deprem olası ''İstanbul Depremi'nin habercisi mi ?''Silivri'deki deprem olası ''İstanbul Depremi'nin habercisi mi ?''

Tahminleri tutan deprem kahini yine uyardıTahminleri tutan deprem kahini yine uyardı

Korkutan deprem açıklaması: ''7.5 büyüklüğünde deprem...''Korkutan deprem açıklaması: ''7.5 büyüklüğünde deprem...''

AFAD anlattı: Deprem öncesi ve sırasında ne yapılmalı?AFAD anlattı: Deprem öncesi ve sırasında ne yapılmalı?

 

Seçiniz...