İstanbul'da kadın çalışana şiddetin görüntüleri ortaya çıktı

Güncelleme:

Beşiktaş'ta kadın çalışanın mal sahibi tarafından darbedildiği görüntüler ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelinin ''Son zamanlarda şirkette meydana gelen maddi anlamdaki olumsuzlar tansiyon hastalığımı tetikledi ve ani öfke patlamaları yaşıyorum. Yaşananlar için çok üzgünüm'' dediği öğrenildi.

Beşiktaş'ta bulunan eğlence mekanının sahibinin personele şiddet uyguladığına dair görüntüler ortaya çıktı.

Mekanda çalışan Gaye Akıl, şiddet görüntülerini sosyal medyadan paylaştı. Akıl, patronun kendisine ve yanındaki arkadaşına ayağa kalkmadıkları gerekçesiyle vurduğunu öne sürdü. Aynı kişinin mekandaki bir çok çalışana tokat atarken görüntüleri de paylaşıldı.

Beşiktaş’ta bulunan eğlence mekanında çalışan Gaye Akıl adlı kadın, çalıştığı sırada işyeri sahibi Şahin Ş.'nin kendisine ve diğer çalışanlara uyguladığı şiddeti sosyal medya hesabından paylaştı. Akıl, 10 Nisan yaşanan olayla ilgili ise şunları paylaştı: “Bir konser için gişede bilet kontrolünde çalışıyordum. Mal sahibi Şahin Ş. geldi ve ‘Beni gördüğünüzde ayağa kalkacaksınız, neden ayağa kalkmıyorsunuz’ diye bağırmaya başladı. İlk önce yanımdaki çalışma arkadaşıma tokat attı. Ardından bana dönerek, ‘beni görünce ayağa kalkacaksınız’ diye masaya vurmaya başladı. Ben de ayağa kalktım 'özür dileriz çalışıyorduk, sizi görmedik' dememle birlikte bana tokat attı. Ne olduğunu anlamadan ard arda tokatlar savurmaya başladı. ‘Şahin bey sakin olun sizi görmedim’ dedim. Ancak vurmaya devam etti."

ÖLÜMLE TEHDİT EDİP SAÇLARIMDAN TUTUP DUVARA ÇARPTI 
"Ben de çıkmak için kapıya yöneldim. Arkamdan parmağını bana doğru sallayarak, ‘Bir daha buraya gelirsen seni öldürürüm, ayaklarını kırarım’ diye tehdit etti. Arkamı dönüp bakınca da daha fazla sinirlenerek saçımdan tutup beni duvara çarptı. Tekme attı. Sonra da beni iterek dışarı attı. Otopark görevlileri vardı ancak hiçbiri yardım etmedi. Sadece seyirci gibi izlediler. Daha sonra çıkarak şikayetçi oldum" 

6 AY UZAKLAŞMA KARARI ÇIKTI
Gaye Akıl, "Şahin Ş. için 6 ay uzaklaşma kararı çıkarttırdım. Ancak savcılıktan bir dönüş olmadıkça bana kötü bir şey yapmalarından korkuyorum" ifadelerini kullandı.

"SADECE ADALET İSTİYORUM"

Saldırıya uğrayan Akıl, yaşadıklarını sosyal paylaşım sitesi Twitter’da şu ifadelerle anlattı:

DOROCK XL: MARKAMIZI ALANDAN ÇEKTİK

Görüntülerin yayınlanmasının ardından bir açıklama yapan Dorock XL, darp olayını gerçekleştiren Şahin Şeker’in, Beşiktaş Dorock XL markasının kullandığı otopark alanın mal sahibi olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, “Şahin Şeker, Dorock XL çalışanını darp etmiştir. Dorock XL markası Gaye Hanımı’ın en başından beri yanında yer almıştır ve markasını aynı gece alandan çekmiştir.” denildi.

Darbedilen Gaye Akıl da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Küçük bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum. Yaklaşık 5 yıldır Dorock XL markasıyla çalışıyorum. Olayın yaşandığı andan itibaren Dorock XL yönetimi hep yanımda oldu ve sırf bu olaydan dolayı olay gecesi marka adını Meydan Beşiktaş’tan çekti.”

MEKAN SAHİBİ GÖZALTINDA

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bugün Şahin Şeker'i gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Şeker, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

İstanbul'da kadın çalışana şiddetin görüntüleri ortaya çıktı - Resim : 1

"ANİ ÖFKE PATLAMASI YAŞIYORUM"
Şahin Şeker'in emniyette polis ekiplerine verdiği ilk ifadede, “Olay günü işyerine girdiğim zaman sinirliydim. Bilet satış bölgesinden geçerken, Gaye Akıl'la kısa bir tartışma yaşadım ve oradan ayrıldım. Yaşananlara moralim çok bozuldu ve arkadaşlara nasihat vermek için geri döndüğümde bu iki kişinin alaycı tavırlarıyla karşılaştım. Bilet kesen Enver D. ile konuşmak istediğim sırada Gaye Akıl olaya karışarak müdahale etti. Bu sırada kendimi kaybettim ve bu tatsız olaylar yaşandı. Son zamanlarda şirkette meydana gelen maddi anlamdaki olumsuzlar tansiyon hastalığımı tetikledi ve ani öfke patlamaları yaşıyorum. Yaşananlar için çok üzgünüm. Bu olay dışında Gaye Akıl ve Enver D. ile ilgili şahsi bir husumetim bulunmuyor. Yaşananlardan pişmanım" dediği öğrenildi.

Seçiniz...