İstanbul'da lisede ''tacizci öğretmen'' rezaleti ! Öğrenciler ayaklandı

Güncelleme:

İstanbul'da Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Twitter’da #TacizVarSesÇıkar hashtag’iyle kampanya başlatırken, bugün dersleri boykot ettiler.

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nden geçen sene mezun olarak bu sene üniversiteye başlayan 19 yaşındaki Eylül adlı kız öğrenci, lisedeki coğrafya öğretmeninin tacizlerini mahkemeye taşımış ve yaşadıklarını sosyal medyada anlatmıştı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da coğrafya öğretmeni hakkında “çocuğa karşı cinsel taciz” ile “basit tehdit” suçlamaları ile iddianame hazırladı.

Sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınlayan öğrenciler “Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir öğretmen mevcuttur. Okulun öğrencileri olarak buna sessiz kalmamız mümkün değildir” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN BOYKOT

Kısa sürede yüzlerce kişiye ulaşan kampanyanın ardından bugün de lisede öğrencilerin dersleri boykot ettiği öğrenildi.

"SUSMA SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK"

Konunun önceki gün medyaya yansımasının ardından öğrenciler, okulun koridorlarında görevine devam eden öğretmen S.D.’yi protesto etti. “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atan öğrenciler, “Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir hoca mevcuttur. Kendisi hala görevdedir ve zamanında yaptıklarını şu an da zaman zaman yaptığı kulaktan kulağa dolaşmaktadır. Buna sessiz kalmamız asla ama asla mümkün değildir” denildi.

Bu sene üniversiteye başlayan Eylül adlı öğrenci, lisedeyken kendisini taciz eden coğrafya öğretmeniyle ilgili okul idaresine yaptığı şikayet ve devamında yürütülen soruşturmadan bir sonuç alamayınca olayı mahkemeye taşıdı.

OKUL YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Okul idaresi de konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“2016’da öğrenci velisi okul müdürüne böyle bir şikayette bulunuyor. Okul müdürü de, İlçe Milli Eğitim’e ve İl Milli Eğitim’e yazı yazdı. Müfettişler incelemeler yaptı ve öğretmen hakkında soruşturma açıldı. Öğretmene uyarı cezası verildi. Meslekten men, uzaklaştırma ya da ihraç gibi bir ceza almadığından öğretmen hala okulda. Konunun medyaya yansımasıyla hassas bir konu olduğundan, öğrenciler tarafından protesto edildi. Bir de, haberde ‘okul idaresinin koruduğuna’ dair bir ibare de var. Oysa bizim koruma ya da cezalandırma gibi bir fonksiyonumuz yok. Biz gerekli yerlere bildiririz, soruşturması yapılır ve ceza o şekilde verilir.”

Seçiniz...