İstanbul'da özel okulda işkence !

İstanbul'da özel okulda işkence !
Güncelleme:

İstanbul’da bulunan özel bir eğitim kurumunda derste sakız çiğneyen öğrenciye öğretmeni tarafından yapılan sakızlı işkence kan dondurdu. İşkence mağduru öğrencinin ailesi savcılığa suç duyurusunda bulundu.

11 yaşındaki A.İ. İstanbul'da bulunan özel bir öğretim kurumunda orta öğrenim öğrencisiydi. 18 Nisan günü matematik dersine giren A.İ. derste sakız çiğniyordu. İddiaya göre öğretmen İlkay T., öğrencisinin sakız çiğnemesine kızdı ve yanına çağırarak önce sert bir uyarıda bulundu, ardından çocuğun ağzındaki sakızı çıkararak saçına yapıştırdı.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre yaşadıkları karşısında şoke olan küçük çocuk yine iddiaya göre öğretmenin saçına yapıştırdığı sakızı işkence yapar gibi kafasından yolmasıyla kafatasından saçlarını kökü ile birlikte kopardı.

Sınıf içerisinde çığlık çığlığa bağırarak feryat eden küçük çocuğun yardımına müdür yardımcısı koştu. A.İ.'yi önce okul revirine götüren müdür yardımcısı ardından ağlama krizine giren çocuğu tedavi ettirmek için hastaneye götürdü.

SAÇLARINI KÖKÜNDEN KOPARTTI

Anne ve babaya durum haber verildiğindeyse çocuklarını o durumda gören ebeveynler önce okul müdürü ve müdür yardımcısı ile tartışıp ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Avukat Vedat İsmailoğlu aracılığıyla savcılığa sunulan dilekçede, küçük A.İ.'nin öğretmeni tarafından yeniden şiddet göreceğini, bu sebeple okula gitmek istemediği belirtildi. Avukatın ihbarı sonrası öğretmen İlkay T. hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma dosyasına sunulan fotoğraflara SABAH ulaştı. Küçük çocuğun saçlarının koptuğu görünen fotoğraflar delil olacak.

 

 

Sabah

Etiketler işkence skandal sakız