İstanbul'da şoke eden baskın: 6 kadın kurtarıldı

İstanbul'da şoke eden baskın: 6 kadın kurtarıldı
Güncelleme:

İstanbul'da jandarma yabancı uyruklu kadınları kurye olarak kullanıp uyuşturucu sattıran ve zorla fuhuş yaptıran bir çeteyi çökertti. Altı kadın kurtarıldı, 3 kişi gözaltına alındı,

İstanbul Fatih'te düzenlenen operasyonda kafe ve restoranlarda çalışmak üzere kandırılarak Türkiye'ye getirilip tehdit ve şantaj ile borçlandırılarak fuhşa zorlanan 6 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı.  

Yabancı uyruklu kadınları zorla fuhşa zorlayan N.S., N.A. ve Y.O. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı. 4 ayrı adreste 15.000 lira, 500 dolar, 2.000 İngiliz Poundu ve 11.500 Özbek Somu,  150 Gr. Kokain, 2 Kg Skunk, 2 Adet Hassas Terazi, satışa hazır paketlenmiş vaziyette çok sayıda skunk maddesi,  mağdurlara ait pasaportlar ile lamba şeklinde kayıt yapan gizli kamera ele geçirildi.

Operasyonda mağdurlara ait pasaportlar ile lamba içerisini yerleştirilmiş ve kayıt yapan gizli kamera düzenekleri ele geçirildi. 

 Jandarma ekiplerince; cezaevi firarisi olduğu ve sahte kimlik kullandığı belirlenen örgüt lideri (N.S.) nin 5'i uyuşturucu imal ve ticareti olmak üzere toplam sekiz ayrı suçtan arama kaydının bulunduğu tespit edildi.