İstanbul'da yatılı Kuran kursunda can pazarı

İstanbul'da yatılı Kuran kursunda can pazarı
Güncelleme:

Gaziosmanpaşa’da cami içerisindeki yatılı kuran kursunda yangın çıktı. İçerisinde kırk öğrencinin bulunduğu binada çıkan yangın büyük paniğe neden oldu.

Gaziosmanpaşa’da 5 katlı caminin 3’üncü katında bulunan yatılı kuran kursunda yangın çıktı. Yangında büyük panik yaşanırken mahsur kalan öğrenciler itfaiye ekipleri tarafından tahliye edilerek hastaneye kaldırıldı.

ÖĞRENCİLERE BİNADA MAHSUR KALDI

Olay, saat 01.15 sıralarında Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1100.Sokak’ta yaşandı. 5 katlı Sayit Demirci Cami ve Erkek Kuran kursunun 3’üncü katında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yoğun duman nedeniyle içeride bulunan öğrenciler yangında mahsur kaldı.

BİNADA 40 ÖĞRENCİ BULUNUYORDU

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken bir yandan içeride mahsur kalan öğrencileri tahliye etti. Yaklaşık 40 kişinin bulunduğu kursta dumandan etkilenen öğrenciler ambulansa alınarak müdahale edildi.

Yangın sırasında korku ve panik yaşayan mahalle sakinleri ise sokağa döküldü. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınırken caminin 3’üncü katında büyük hasar oluştu. İtfaiye ekipleri binada soğutma çalışması yaparken yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.