İstanbul'da yine siyanürlü intihar: Biri çocuk 3 kişinin cesedi bulundu

Güncelleme:

Bakırköy Osmaniye'de bulunan bir dairede 1'i çocuk 3 kişinin cansız bedeni bulundu. Bakırköy Kaymakamlığı, ''Yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir'' açıklamasını yaptı.

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde 1'i çocuk 3 kişi, evlerinde ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, Osmaniye Mahallesi'nde şüpheli ölüm ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi.

Söz konusu adreste inceleme yapan ekipler 1'i çocuk, 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı.

Olayın olduğu sokağı kapatan ekipler, binada bulunanları tahliye etti.

Olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin çalışmaları sürerken Bakırköy Kaymakamlığı, evde siyanür bulgularına rastlandığını açıkladı.

İstanbul'da yine siyanürlü intihar: Biri çocuk 3 kişinin cesedi bulundu - Resim : 1

Siyanür nedir?
Organik ve inorganik olmak üzere 2 çeşidi vardır. Erik, kiraz, şeftali, fasulye, patates, turp, lahana ve şalgam gibi doğal ürünlerde bulunan siyanür organik siyanürdür ve vücuda herhangi bir zararı yoktur. İnorganik siyanür ise endüstride; çelik ve maden sanayide kullanılır. İnsan vücuduna zararlı olan inorganik siyanür çok tehlikelidir ve bireysel olarak satışı yasaktır.

SİYANÜR TESPİT EDİLDİ

Bakırköy Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''15 Kasım 2019 Cuma günü saat 06.45’te 155 Polis İmdat Hattı'na yapılan İlçemiz Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokak'ta şüpheli ölüm ihbarı üzerine bahse konu adrese ivedilikle intikal edilmiş, (Z.D), (B.D) ve (A.D) isimli biri çocuk 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaşılmıştır.

Dairedeki koku nedeniyle AFAD (KBRN) ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili olay yerinde gerekli önemler alınmış olup, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.''

KAHREDEN DETAY

Yapılan araştırmalar sonunda annenin, siyanürden zehirlenmeye başladığı anda can havliyle yardım istemek için daire kapısını açtığı ancak aynı yerde hayatını kaybettiği belirlendi.

CENAZELER ADLİ TIP KURUMU'NA KALDIRILDI

Ölenlerin karı koca ile çocukları olduğu öğrenildi. 3 kişinin cansız bedeni incelenmek üzere Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

İstanbul'da yine siyanürlü intihar: Biri çocuk 3 kişinin cesedi bulundu - Resim : 2

BAŞSAVCILIK: AŞIRI BORÇ SEBEBİYLE...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, “15 Kasım günü 06.45 sıralarında polise yapılan ihbarda Bakırköy’de Osmaniye Mahallesi Çobançeşme sokak adreslerindeki ikametgahlarında 3 kişinin cansız olarak bulunduğu bildirilmiştir. Olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılarak ölen kişilerin cesetleri otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu Başkanlığına kaldırılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Soruşturmaya ilişkin bilgilere yer verilen açıklamada, “Yapılan soruşturma esnasında bu aşamada elde edilen tespitler doğrultusunda ikametgahında ölü olarak bulunan A.D.’nin babası ve Z.D.’nin eşi konumunda bulunan B.D.’nin, Kuyumcukent’teki iş yerinde altın ticareti ile uğraştığı ve birtakım internet siteleri üzerinde kayıt dışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı, girdiği bunalımın etkisiyle önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmiştir. Olay yerinde AFAD ekipleri tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Soruşturma işlemleri Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.” denildi.

BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANINDAN ÖLEN AİLEYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Olay yerine gelen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kerimoğlu, “İlk bilgiler ışığında söylüyorum beyefendi kendini zehirledi, diğerlerine solunum yoluyla sirayet etti. Sağlıklı bilgileri otopsi sonrasında yetkili kurumlardan alırız” dedi.

Kerimoğlu şunları söyledi: “İntihar eden hanımefendi kapıdan çıkmaya gayret etmiş. Zannedersem siyanürün çok ağır koku üzerinden de insan hayatını tehdit eden etkisi var. Evdeki eş yani beyefendi intihar etti ama çocuğuna ve eşine de zannedersem o ağır siyanür kokusunun etkisiyle bir zehirlenme oldu. Çünkü hanımefendi evden çıkmaya çalışmış, apartmandaki diğer komşular bunu fark etmiş ve polise haber vermişler. Kesin olmamakla birlikte ağır borç batağında olan eş kendisini zehirledi, eşi ve çocuğu da siyanür etkisiyle onlar da buna maruz kaldılar. Çünkü eşi hanımefendi son bir gayretle evden çıkmaya teşebbüs etmiş.”

“Cenazeler alındı, ailenin diğer fertleri de hastaneye nakledildi” diyen Kerimoğlu, “Apartman boşaltıldı, karantinaya alındı. Siyanür sadece içeni değil, aynı ortamda bulunanların solunum sistemiyle de zehirlenmeye etki eden bir zehirli madde. Dolayısıyla apartmanı boşalttık ve orada bir karantina başlattık. Komşulardan hastaneye giden yok ama psikolojik olarak ağır travma altında olan aile fertlerinin diğerlerini gönderdik. Başka bir zehirlenme vakası yok. İlk bilgiler ışığında söylüyorum beyefendi kendini zehirledi, diğerleri de solunum yoluyla onlara da sirayet etti. Sağlıklı bilgileri otopsi sonrasında yetkili kurumlardan alırız” dedi.

"AYAKKABASININ İÇİNE NOT BIRAKMIŞ"

Hayatını kaybeden ailenin komşusu, "Duyduğumuz kadarıyla siyanürle zehirlenme olmuş. 3 kişilik bir aile. Üzüldük tabi komşumuzdu. Ayakkabısının içine not bıraktığı söyleniyor ama ne derece doğru bilmiyoruz. Karı, koca ve çocuk" dedi.

Siyanür zehirlenmesi nasıl olur?
Vücuda giren siyanür, kanda bulunan geri dönüşümsüz bir şekilde bağlanarak etkinlik gösterir. Bu özelliğiyle siyanür, kandaki oksiyen salımını engeller ve kişi oksijen havuzunda boğularak ölür.

 MAHALLENİN BAKKALI: MADDİ SIKINTILARI YOKTU

Osmaniye Mahallesi'nde yaşanan olayda mahalle bakkalı konuyla ilgili konuştu. Ailenin babasını en son dün akşam gördüğünü söyleyen bakkal, "Su ve sigara aldı" dedi.

Ailenin geçim sıkıntısı yaşamadığını söyleyen bakkal, "En son dün akşam gördüm. Bakkala geldi. Herhangi bir sıkıntısı yoktu, iyiydi. Sohbet ettik. Su ve sigara aldı ardından gitti. Maddi bir sıkıntısı yoktu, durumu iyiydi. Kuyumculuk yapıyordu. Ali adında 7 yaşında oğlu vardı. Bir de hanımı vardı Zeliha Abla. O da çalışıyordu" dedi.

Olayı sabah 8'de dükkanına geldiği sırada öğrendiğini belirten bakkal, "Temiz insanlardı. 7-8 senedir tanıdığım bir aile. Samimiydik. Kavga dövüş tarzı bir durumları yoktu" dedi.

BABANIN İŞ HAYATI

Sosyal medya profilinde yar alan bilgilere göre baba Bahattin Delen iş hayatına 1998 yılında kuyumculuk sektöründe başlamış.

2004 yılında bir ortağı ile birlikte Damla Gold isimli kuyumculuk firması kurmuş. Ardından 2007 yılında bir oto kiralama şirketinde satış uzmanı olarak çalışmış.

Delen'in sosyal medya profilini düzenli olarak güncellediği varsayıldığında 2009 yılında Otto Diamond isimli kuyumculuk firmasını kurduğu ardından 2014 yılında da Ottocarato isimli otomobil galerisini kurduğu anlaşılıyor. Sosyal medyadaki kayıtlara göre iki şirket de hâlâ aktif.

SİYANÜR KABUSU DEVAM EDİYOR

Bakırköy’den gelen haber gözleri son 10 gün içerisinde yaşanan siyanürlü cinayet ve intihar vakalarına çevirdi. İstanbul'un Fatih ilçesinde 2'si kadın 4 kardeş siyanür içerek intihar etmişti. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde de bir rezidansta oturan 3 kişilik ailenin ölümünde de siyanür tespit edilmişti.

Bir haftada 8 can aldı... İşte Türkiye'de siyanür gerçekleriBir haftada 8 can aldı... İşte Türkiye'de siyanür gerçekleri

 

Seçiniz...