İstanbul'daki 16/9 kuleleri tıraşlanmayacak

İstanbul'daki 16/9 kuleleri tıraşlanmayacak
Güncelleme:

İstanbul'un tarihi silüetini bozduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eleştirilen Zeytinburnu'ndaki 16/9 kuleleri tıraşlanmaktan kurtuldu.

İstanbul’un siluetini etkileyen Zeytinburnu’ndaki 16/9 kuleleri uzun süre Türkiye’nin gündeminden düşmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tıraşlayın dedim, yapmadılar, 5 yıldır konuşmuyorum” diyerek eleştirdiği binanın imar planları ve yapı ruhsatları idari mahkeme tarafından iptal edilmiş, kulelerin siluete etki eden katlarının tıraşlanmasına karar verilmişti. Danıştay da 2014’te bu kararı onamıştı. Daha sonra Zeytinburnu Belediyesi tarafından tıraşlanma ihalesi açılmış ancak ihaleye kimse girmediği için yıkım gerçekleşmemişti.

Hürriyet'ten Ömer Erbil'in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı, 16/9 hakkında tıraşlama kararı veren hâkimler ile bilirkişilerin FETÖ’cü olduklarını ileri sürerek yeniden yargılama talebinde bulundu. İstanbul 4. İdare Mahkemesi 3 Ocak 2018 tarihli kararında İBB’nin yeniden yargılama talebinin kabulüne, davacının feragati nedeniyle de yeniden karar verilmesine yer olmadığına hükmetti. Karara gerekçe olarak davaya bakan hakimlerin FETÖ'cü olması gösterildi.

Hürriyet