İstanbul'daki lüks otel kahvaltısı hayatını kararttı!

İstanbul'daki lüks otel kahvaltısı hayatını kararttı!
Güncelleme:

İstanbul'da lüks bir otelde konaklayan vatandaş kahvaltı sonrasında zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Böbrekleri iflas eden vatandaş otelden şikayetçi oldu.

İstanbul'da bir enerji firmasında satın alma ve lojistik yöneticisi olarak görev yapan H.Y. ve beraberindeki çalışanlar İstanbul Beşiktaş'ta konakladıkları lüks otelde yaptıkları kahvaltı sonrası rahatsızlandı. Kronik böbrek rahatsızlığı olan H.Y.'nin ise hayatı adeta altüst oldu...

Sabah'ta yer alan habere göre,H.Y., geçen yıl 31 Ağustos'ta şirkette çalışan 17 personelle birlikte Beşiktaş'taki lüks bir otelde konaklamaya başladı. Sabah saatlerinde otel restoranında kahvaltı eden çalışanlarda, kahvaltıdan birkaç saat sonra mide bulantısı, kusma gibi şikâyetler baş gösterdi. H.Y.'nin de aralarında bulunduğu çalışanlar, özel bir hastanenin acil servisine gitti. Yapılan incelemede çalışanların gıda zehirlenmesi yaşadığı tespit edildi.

 BÖBREK NAKLİ YAPILDI

Kronik böbrek yetmezliği hastası olan H.Y., zehirlenme sonrası yüksek ateş ve kan değerlerinde meydana gelen anormallikler nedeniyle hastanede tedavi altına alındı. H.Y.'nin böbreklerindeki maluliyet oranındaki hızlı artış nedeniyle böbrek nakli olmasına karar verildi. Yaklaşık 6 ay böbrek nakli bekleyen H.Y., 7 Ocak 2022'de uygun vericinin bulunmasıyla nakil oldu.

 SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tedavi süreci sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan H.Y., otelin bozulmuş gıda servis etmesi nedeniyle zehirlendiğini ve var olan hastalığı nedeniyle böbrek nakli olmak zorunda kaldığını ileri sürerek otel yetkililerden şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine soruşturma başlatıldı.

 

 

(Kaynak)