İşte seri katilin ilk ifadesi: Arazide kurbağa yedim

İşte seri katilin ilk ifadesi: Arazide kurbağa yedim

İstanbul ve Ankara'da 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan ve İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'in ilk ifadesi ortaya çıktı.

İzmir'de yakalanan seri cinayet zanlısı Atalay Filiz'in, bindiği minibüste kendisini tanıyan bir vatandaşın ihbarı üzerine polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandığı öğrenildi.

3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz ilk ifadesinde, İzmir’in tatil beldelerinden biri olan Menderes’e bağlı Gümüldür civarında dağlık arazide bir süre saklandığını söyledi.Göçmenlerle birlikte Yunanistan'a geçmeye çalıştığını ancak bunu başaramayınca yeniden Menderes'e dönmek için yola çıktığını söylediği öğrenildi.

Filiz ifadesinde kaldığı arazide kurbağa ve böcek yiyerek hayatta kaldığını söyledi.

Bu arada Filiz'in üzerinde sahte 4 nüfus cüzdanı ve 3 ehliyetin bulunduğu da belirtildi.

5432.jpg

ATALAY FİLİZ KİMDİR?

Atalay Filiz'in babası İlhan Filiz, eski askeri pilot. 12 Haziran 1992'de o dönem yüzbaşı olan İlhan Filiz, Üsteğmen Murat Yıldırım ile birlikte F-16 savaş uçağıyla Ege Denizi üzerinde devriye uçuşu yaparken 2 Yunan uçağıyla it dalaşına girmişti. Yunan F-15 C uçaklarından biri, peşindeki İlhan Filiz'den kurtulmak için denize doğru dik inişe geçmiş, ancak manevrayı tamamlayamayarak denize çakılmıştı. Olayda Yunan pilot hayatını kaybetmişti. Başarılı bir öğrencilik dönemi geçiren ve Galatasaray Lisesi'ni dereceyle bitiren Atalay Filiz, ODTÜ Biyoloji Bölümü doktora öğrencisi. Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı, Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın, TÜBİTAK'ta mühendis olan oğlu, 24 yaşındaki Göktuğ Demirarslan ile 23 yaşındaki Rus Elena Radchikova'yı öldürdüğü ortaya çıktı. Ankara'da Eryaman Atakent Mahallesi Vadi Sitesi önünde, çocukluk arkadaşı Demirarslan'ı öldüren Atalay Kılıç'ın olay günü kadın elbisesi ve başörtü taktığı iddia edildi. Atalay Filiz'in 2010 senesinde Göktuğ Demirarslan'la Erasmus için Fransa'ya gittiği öğrenildi. Paris'te Rus Olga Seregina ile tanışarak sevgili oldu. Seregina, arkadaşı Elena Radchikova'yı sevgilisi Atalay Filiz ve Göktuğ Demirarslan'la tanıştırdı. Atalay Filiz'in gönlü Radchikova'ya kaydı ancak karşılık bulamadı. Göktuğ Demirarslan, Elena Radchikova ile çıkmaya başlayınca 2 arkadaşın arası bozuldu. İkilinin arasını yaptığı iddia edilen Olga Seregina, 2011 yılında, esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Dereceyle bitirdiği Galatasaray Lisesi'ndeki öğretmeni, Atalay Filiz'i, "Çok zeki bir çocuktu. Okulu dereceyle bitirdi. O kadar zeki ve yetenekli bir öğrenciydi ki onu ıssız bir ormana bıraksanız bile orada ağaç kabuğu, yiyerek hayata tutunabildi." şeklinde tanımladı.