İstiklal Caddesi'den film gibi olay !

İstiklal Caddesi'den film gibi olay !

İstanbul'daki İstiklal Caddesi önceki akşam görülmemiş bir drama sahne oldu.

Vatan'daki habere göre olay iddialara göre şöyle gelişti; Bursa’da bir at eğitim çiftliğinde eğitimci olarak çalışan Zeren Büke Toku ve özel bir şirkette işyeri hekimi olarak çalışan erkek arkadaşı Nazif Tuğrul Sağlam, cadde kenarında bir kaldırıma oturarak içki içmeye başladı. Çift sohbet ederken Büke, bir anda çantasından tabancasını çıkararak başına dayayıp bir el ateş etti. Zeren Büke Toku’nun kafasından giren kurşun, başının diğer tarafından çıkıp, Nazif Tuğrul Sağlam’ın kafasına isabet etti. Olay sonrası ikisi de ağır yaralandı. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşlar durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Organları bağışlandı

Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Nazif Tuğrul Sağlam’a bir süre ambulans içerisinde kalp masajı yaptı. Yaralılar ambulanslarla hemen hastaneye kaldırıldı. Nazif Tuğrul Sağlam Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alınırken, Zeren Büke Toku’nun ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Hastanede tedavisi süren Sağlam’ın ise beyin ölümünün gerçekleştiği ve ailesinin organlarını bağışlama kararı aldığı öğrenildi.

12a.jpegPolis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Toku ve Sağlam’ın bir süredir birlikte yaşadıkları öğrenildi. Çiftin aralarında sorunlar olduğu, Sağlam’ın ayrılmak istediği için Toku’nun kendisini öldürmeye çalıştığı ve kazayla Sağlam’ın da ölümüne neden olduğu iddia edildi. İşyeri hekimliği yapan Sağlam’ın askeriyeden malulen emekli olduğu belirtilirken, Toku’nun profesyonel binicilik ve antrenörlük yaptığı ortaya çıktı. Ailesi de Bursa’da yaşayan Toku’nun burada toprağa verileceği belirtildi. 

Zeren’in binicilikte 27 kupası bulunuyor

6 yaşında at binmeye başlayan Toku’nun çok sayıda kupası bulunuyor. 2007 yılından itibaren antrenörlük yapan Toku, 2008 yılında eğitim almak için Fransa’da Ecole Nationale d’Equitation binicilik okuluna gitti. Bir dergiye verdiği röportajda, 27 kupasının olduğunu anlatmıştı.