İtalya'da helikopter kazasından acı haber: Kurtulan olmadı...

İtalya'da helikopter kazasından acı haber: Kurtulan olmadı...
Güncelleme:

İtalya'nın Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasındaki Apenin Dağları'nda enkazına ulaşılan helikopterdeki 4'ü Türk 7 kişiden kurtulan kimse olmadı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Prag'da Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu burada İtalya'da kaybolan, içinde 4 Türk'ün de bulunduğu helikopterdeki Türk vatandaşlarının aranmasına ilişkin açıklama yaptı. İtalya'da arama çalışmalarına katılan Ulusal Alp ve Speleolojik Kurtarma Kolordusu da helikopterin Cusna Dağı’nda olduğunu duyurdu. Öte yandan Helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmadığı öğrenildi.

 "BİRAZ ÖNCE HABER GELDİ"
Bakan Çavuşoğlu, Çekyalı mevkidaşıyla düzenlediği basın toplantısında "İtalya'da büyükelçimiz ve konsolosumuz bölgede" açıklamasında bulundu ve araştırmaların sürdüğünü belirtti.

Modena Valiliği'nin açıklama yaptığına değinen Çavuşoğlu, "Biraz önce haber geldi, helikopterin düştüğü bölge bulunmuş ancak henüz ulaşılamamış" diye konuştu.

"KONUMU BELİRLENDİ"
İtalya'da arama çalışmalarında görevli Ulusal Alp ve Speleolojik Kurtarma Kolordusu da helikopterin yerinin tespit edildiğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kayıp helikopterin Cusna Dağı'ndaki konumu belirlendi. Farklı kurumlardan kurtarma görevlileri bölgede bulunmaktadır.”

ACI HABER GELDİ
Diplomatik kaynaklar, İtalya'nın Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasındaki Apenin Dağları'nda enkazına ulaşılan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmadığını bildirdi.

NE OLMUŞTU?
İtalya'da perşembe günü Lucca'dan kalkışa geçen bir helikopter Toskana-Emilian Apenin bölgesinde radarda kaybolmuştu. Helikopterde Eczacıbaşı Holding’in 4 yöneticisi, 2 Lübnan vatandaşı ve helikopterin 33 yaşındaki pilotu Corrado Levorin bulunuyordu.

Eczacıbaşı Topluluğu, helikopterdeki çalışanlarının İtalya'ya kağıt teknolojileri fuarı için gittiklerini duyurmuştu.

Etiketler italya helikopter kaza