İzmir ve Ankara'da kadın cinayeti !

İzmir ve Ankara'da kadın cinayeti !

Türkiye'de bugün iki kadın daha cinayete kurban gitti.

2015 yılında 303 kadının öldürüldüğü Türkiye'de, bir günde iki ayrı cinayet daha işlendi.

İzmir'in Seferihisar İlçesi’nde, ikinci evliliğini yapan iki çocuk annesi 23 yaşındaki Simge Alay, şiddet gördüğü için boşanma davası açıp suç duyurusunda bulunduğu eşi 46 yaşındaki Kadir Alay tarafından evinin önünde pompalı tüfekle öldürüldü.

İlk evliliğinden iki çocuk dünyaya getiren Simge Alay, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Çocuklarının velayeti babalarına verilirken, Simge Alay, 8 ay önce ailesinin karşı çıkmasına rağmen Kadir Alay ile dünya evine girdi. Ancak Alay'ın hayatı, ikinci evliliğinin ilk günlerinden itibaren gördüğü şiddet nedeniyle kabusa döndü. Bu süreçte karnından bıçaklanan Simge Alay, korktuğu için şikayetçi olamadı.

İlerleyen günlerde şiddet görmeye devam eden genç kadın, dayanamayıp boşanma davası açtı ve eşi hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine mahkeme, Kadir Alay’a uzaklaştırma cezası verdi ve çeşitli suçlardan arandığı tespit edilince de Alay tutuklandı.

Evini ayıran Simge Alay’ın eşi Kadir Alay kısa süre önce hapis yattığı cezaevinden izinli çıktı. Bundan habersiz olan Simge Alay, evinin önünde Hakan Ç. adlı kişiyle sohbet ederken, Kadir Alay’ın pompalı tüfekle saldırısına uğradı. Kadir Alay, eşi Simge Alay ve Hakan Ç.’yi vurduktan sonra 35 TVF 91 plakalı otomobille kaçtı.

Simge Alay olay yerinde hayatını kaybederken, Hakan Ç. ayağından yaralandı. 

fft16_mf6937490.jpeg

POLİSE GİDİP İTİRAF ETTİ

Başkent Ankara'da ise, bir okulda hizmetli olarak çalışan M.D., bir süre önce boşandığı eşi İlknur Keskinsoy'u öldürdüğünü polise giderek itiraf etti.

Çubuk ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde kadının yalnız yaşadığı evine giden polis, İlknur Keskinsoy'un cesediyle karşılaştı. Polisin ilk belirlemelerine göre kadın boğularak öldürülmüş.

Yaklaşık altı ay önce boşanan çiftin iki çocuğunu bakımlarını üstlenemedikleri gerekçesiyle yetiştirme yurduna teslim ettikleri öğrenildi.

Türkiye'de 2016'nın ilk üç ayında resmi olmayan rakamlara göre 94 kadın öldürüldü. Geçen yıl ise öldürülen kadınların sayısı 303'ü bulmuştu.