İzmir'de HDP binasında silah sesleri: 1 ölü

İzmir'de HDP binasında silah sesleri: 1 ölü
Güncelleme:

İzmir'in Konak ilçesinde HDP il binasından silah sesleri yükseldi. Bir kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin 1 kişi gözaltına alındı.

İzmir'in Konak ilçesindeki bir binaya giren kimliği belirsiz kişi, tabancayla sokağa ateş açtı. Şüpheli, olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı.

Olay, saat 11.00 sıralarında, Çankaya Semti'ndeki bir binada meydana geldi.

HDP İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz kişi,  kapıyı açan görevli Deniz P.'yi öldürdü.

Parti binasına da zarar veren saldırgan yangın tüpleriyle camları kırdı.

Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi. Yaya geçişine sokak kapatıldı. 

Şüpheli, içeriye giren emniyet mensupları tarafından kıskıvrak yakalandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği'nden saldırıya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada olayın tüm yönleriyle araştırıldığı belirtildi. Saldırganın, O.G. isimli istifa etmiş bir sağlık çalışanı olduğu bildirildi.

İzmir'de HDP binasında silah sesleri: 1 ölü - Resim : 1

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

HDP'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır. #HDPhalktır" ifadelerine yer verildi.

DHA muhabiri Tolga Tahçı, İzmir'deki HDP il binasında yaşanan olayın detaylarını anlattı:

Kimliğini bilmediğimiz bir kişi girdi. İddiaya göre sandalye ve yangın tüpü ile camı kırdı, ardından da ateş etmeye başladı. Yaya ve araç girişine izin verilmedi. Salgın kendisi teslim oldu ve gözaltına alındı

Burası İzmir'in iş merkezlerinden bir tanesi Özel kuruluşlar ve devlet kurumları var. İzmir Fuarı'na da yakın noktada. Otobüs ve tramvayın kullanıldığı güzergahın önünden geçtiği nokta.

HDP katı boş değil orada da gün içinde partililer, çalışanları oluyor.

Şu anda gazeteciler ve güvenlik güçleri dışında bölgede fazla bir insan yok, yaklaştırılmıyorlar.

Olay yeri inceleme ekipleri binada ve caddede çalışmalar yapıyor. Vatandaşların yaklaşmasına kesinlikle müsaade edilmiyor. Saldırganın kimliği ile ilgili açıklama yapılmadı henüz. Saldırgan 35-40 yaşlarında tahminimize göre, sakallı bir erkek... Geniş güvenlik önlemleri arasında binadan çıkarıldı.

Olay çok hızlı gerçekleştiği için görgü tanıkları ne olduğunu anlayamadıklarını ve hemen kaçtıklarını söyledi. Çevrede de büyük bir paniğe neden oldu. İzmir'in göbeğinde silah sesi duydukları için panikle kaçıştılar.

HDP'li yetkililer geldi, İl Emniyet Müdürü ile konuştular.

Vatandaşlar bu binada yakınları olduğunu söyleyip buraya girmek istiyorlar ama tedbir gereğince polis ekipleri tarafından alınmıyor.