İzmir'deki cinayetin ardından gönül ilişkisi çıktı

İzmir'deki cinayetin ardından gönül ilişkisi çıktı
Güncelleme:

İzmir'in Selçuk ilçesinde, 71 yaşındaki Reşat K.'nin, Akın Y.'yi öldürdüğü olayın perde arkası ortaya çıktı.

İzmir'in Selçuk ilçesinde, Reşat K.’nin (71), Akın Y.’yi (51) av tüfeğiyle öldürdüğü olayın perde arkasından gönül ilişkisi ve hint keneviri ekimi çıktı. Reşat K.’nin, gidecek yeri olmadığını söylediği için kendileriyle yaşamasına izin verdiği Akın Y.’nin, kaldıkları barakanın bulunduğu araziye hint keneviri ektiği, bu yüzden de birlikte gözaltına alındıkları ortaya çıktı. Akın Y.’nin, Reşat K.'nin sevgilisi Gülümser B. (48) ile ilişki yaşadığı belirlendi.

Olay, geçen yıl Haziran ayında, Reşat K.’nin Selçuk'a bağlı Barutçu Mahallesi’nde yaşadığı barakada meydana geldi. Yaklaşık 15 yıldır resmi nikahlı eşinden ayrı yaşayan ve Gülümser B. ile gönül ilişkisi bulunan Reşat K., hurdacılık yapan ve kalacak yeri olmadığını söyleyen Akın Y.’ye, kendilerinin yanında kalması için izin verdi. Akın Y., 2017 yılında bir süre Reşat K. ve Gülümser B. çiftinin kaldığı barakanın arka tarafında bulunan müştemilatta yaşadı. Ancak iddiaya göre Akın Y., barakanın bulunduğu araziye uyuşturucu madde imal etmek için hint keneviri ekti. Barakaya operasyon düzenleyen polis ekipleri, Reşat K. ve Akın Y. ile barakanın da bulunduğu arazinin sahibi Ç.K.'yı gözaltına aldı. Reşat K. ve Ç.K., ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Akın Y. ise, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklandı.

SEVGİLİSİ İLE YILMAZ'IN İLİŞKİSİNİ ÖĞRENDİ
Bir süre cezaevinde yatan Akın Y., tahliye edilince soluğu tekrar Reşat K.’nin yanında aldı. Reşat K., bahçeye tekrar hint keneviri ekmek istediğini söyleyen Akın Y.’ye karşı çıktı. Bu yüzden sürekli tartışmaya başlayan ikilinin arası bozuldu. Ancak tartışma, Reşat K.’nin, Gülümser B.'nin Akın Y.’yle ilişkiye başladığını öğrenmesiyle boyut değiştirdi. Reşat K., sevgilisi Gülümser B.'ye, hediye ettiği altın küpelerin nerede olduğunu sordu. Gülümser B., "Nerede olduğunu bilmiyorum, bir yerlere koymuşumdur" diyerek geçiştirdi. Ancak daha sonra, Akın Y., alkollü olduğu sırada K.’e küpeleri kendisinin aldığını söyledi. Reşat K., Gülümser B.'yi doğruyu söylemesi için sıkıştırınca gerçek ortaya çıktı. Gülümser B., altın küpeleri, hasta
annesinin tedavi masrafları için paraya ihtiyacı olduğunu söyleyen Akın Y.’ye verdiğini itiraf etti.

'GÜLÜMSER TABİİ Kİ BENİ SEÇECEK, BEN DAHA GENCİM'
Durumu öğrenince öfkelenen Reşat K., kendisini arayıp konuşmak istediğini söyleyen Akın Y.’ye barakaya gelmemesini, kızgın olduğunu söyledi. Ancak Akın Y. dinlemedi ve barakaya geldi. İddiaya göre Akın Y., "Gülümser tabii ki beni seçecek. Ben daha gencim, seni de bu evden atıp burada kendim kalacağım" dedi. Bunun üzerine sinirlenen Reşat K., eline geçirdiği af tüfeğiyle Akın Y.’ye iki el ateş etti. Akın Y., olay yerinde hayatını kaybetti.

'2 KEZ KALP KRİZİ GEÇİRDİM'
Olayın ardından tutuklanan Reşat K. hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Davanın ilk duruşmasında savunmasını yapan Reşat K., olay gününden önce Akın Y.’nin yanına geldiğini, hint keneviri ekme isteğinden vazgeçmediğini, bu yüzden sürekli tartıştıklarını ve hatta daha önce kalp krizi geçirdiğini anlattı.Reşat K., "İlk kalp krizini atlattıktan 3 hafta sonra bir daha kalp krizi geçirdim. Olayın olduğu gün bu yüzden güçten düşmüş durumdaydım, ameliyatın etkisi hala üzerimdeydi. Akın’a git dedim, gitmedi. Barakanın kapısına doğru oturdum, yan tarafımda tüfek vardı. İçeriden tüfeği aldım, amacım korkup gitmesini sağlamaktı. Ancak Akın Y. tekrar üzerime doğru hücum edince tetiğe bastım. Benim amacım vurmak değildi, tüfeğin namlusu havaya doğruydu ancak nasıl olduysa, vuruldu. Şok oldum, pişmanım" dedi.

Reşat K.’nin tanık olarak dinlenen damadı Erman D. ise, kayınpederinin kendisine, Akın Y. tarafından sürekli rahatsız edildiğini söylediğini belirterek, "Babam bana, Akın Y.’nin onu barakadan çıkarıp kendisinin yerleşmek istediğini ve bu yüzden sürekli olarak tartıştığını söylemişti" dedi. Mahkeme heyeti, Reşat K.’nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

DHA