İzmirliler geceyi sokakta geçirdi

İzmirliler geceyi sokakta geçirdi
Güncelleme:

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından büyük panik ve korku yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğu gece evlerine giremedi.

İzmir Seferihisar'da saat 14.51'de 6.9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, İzmir kent merkezi, çevre il ve ilçelerde büyük panik yaşanmaya devam ediyor.

Gece boyunca artan can kaybı ile son olarak 24 vatandaşın hayatını kaybettiği, 804 kişinin yaralandığı depremde panik ve korku yaşayan vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi.

Evleri yıkılan ve hasar görenlerin yanı sıra, korku dolu anları yaşadığı için binalara giremeyenler de aileleriyle birlikte çadırlarda kaldı. AFAD ve Kızılay ekipleri tarafından kurulan çadırlarda konaklayan vatandaşlar sıcak yemek ve çay ikramı yapıldı.

‘5 KAT AŞAĞI SIRTIMIZDA İNDİRDİK'

Çadırda kalan vatandaşlardan Döne Kaya, deprem anında yaşadığı endişeyi paylaştı. Kamu kuruluşunda çalıştığını belirten Kaya, “Deprem olduğu sırada binadaydım. Çok kötü bir depremdi. Birkaç arkadaşım bayıldı. Onları 5 kat aşağıya sırtımızda indirdik. Çok üzücü. Korktuğumuz için çadırlardayız. Devletimiz sağolsun. Evleri yıkılan arkadaşlarım oldu. 8 katlı binaların altında hâlâ insanlar çıkarılmaya çalışılıyor” dedi.

Ailesiyle birlikte çadırda kalan Fadime Göğebakan, “Depreme evimizde yakalandık ve çok korktuk. Kendimizi zor dışarı attık. İnşallah bir daha yaşamayız. Evimizde hasar var. Kolondan kapılar 1 parmak genişliğinde ayrılmış durumda. Çok korktuğumuz için sokaktayız. Bir daha evin içine ne zaman girebilirim hiç bilmiyorum” diye konuştu.

Depreme Konak ilçesinde yakalandığını söyleyen Ahmet Erkutlu, “Yürürken bir anda başım döndü. Beyin kanaması geçirdiğimi zannettim. 67 yaşındayım. İlk defa böyle bir depremle karşılaştım. Allah'ım ne olur insanlar ölmesin dedim. Şu an binalara girmek istemiyoruz. Risk yüksek. Bu yüzden eşim ve kızımla çadırlarda kalıyoruz. Sanırım 5-6 gün burada kalacağız” dedi.

Deprem anında evinde olduğunu söyleyen Özlem Bulut ise, “Çok şiddetliydi. Çocuklarımızla birlikte kaçtık. Evimizi kontrol etmedik ve hasar olup olmadığını bilmiyoruz. Ailecek dışarıdayız. Allah herkesin yardımcısı olsun. O korkuyu yaşadığımız için evimize girmeyi düşünmüyoruz” ifadelerinde bulundu.