Kabataş’ta şüpheli çanta paniği

Kabataş’ta şüpheli çanta paniği

Kabataş'ta cadde üzerindeki reklam panosunun yanına bırakılmış sahipsiz şüpheli çanta polisi alarma geçirdi.

Kabataş'ta cadde üzerindeki reklam panosunun yanına bırakılmış sahipsiz şüpheli çanta polisi alarma geçirdi. Cadde trafiğinin kesildiği ve tramvay durağının boşaltıldığı olayda, uzman ekip tarafından fünye ile patlatılan çantadan eşya çıkarken, reklam panosu tuzla buz oldu.

Olay, saat 07.00 sıralarında Beyoğlu Kabataş Meclis-i Mebusan Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde işine giden bir vatandaş reklam panosunun yanında sahipsiz bir çanta fark etti. Çantayı uzun süre kimsenin almadığını fark eden vatandaş, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çantanın bulunduğu kaldırıma güvenlik şeridi çekip yaya trafiğine kapattıktan sonra bomba imha uzmanlarına bilgi verdi. Kısa sürede olay yerine gelen uzman ekip, bölgede güvenliği artırarak Kabataş tramvay durağındaki yolcuların tahliye edilmesini sağladı. Yolcuların tahliye edilmesinin ardından cadde de güvenlik şeridi çekilerek araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Uzman ekibin hazırlıklarını tamamlamasının ardından bomba imha uzmanı hazırladığı fünyeyi çantaya bıraktı. Çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından fünye kontrollü şekilde patlatıldı. Bomba imha uzmanının yaptığı incelemede patlatılan çantadan eşya çıktı.

Uzman ekibin büyük bir gürültü ile patlatmasının ardından şüpheli çantanın yanındaki reklam panosu tuzla buz oldu. Panonun cam parçaları ise cadde ve kaldırıma sıçradı. Uzman ekibin incelemelerinin ardından cadde, araç ve yaya trafiğine tekrar açıldı.

İHA