Kabus bitti !

Kabus bitti !

Adana'da boşandığı eşini tehdit eden ve pompalı tüfekle yaralayan şahıs tutuklandı.

Adana'da eski eşi 23 yaşındaki Sevinç T.'yi ölümle tehdit edip, pompalı tüfekle ayaklarından yaralayan 27 yaşındaki Sait Durak, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 3 ayrı suçtan tutuklandı.

Denizli Mahallesi'nde oturan Sevinç T., 16 yaşında kaçarak evlendiği Sait Durak'tan şiddet gördüğü gerekçesiyle 2 yıl önce boşandı. Ancak boşanmayı kabullenemeyen Sait Durak, eski eşiyle barışmak istedi. Barışmayı reddeden Sevinç T., eski eşi tarafından defalarca tehdit edildi. 31 Ağustos'ta Sait Durak, evinin önünde Sevinç T.'yi pompalı tüfekle ayaklarından vurdu. Bu sırada 6 yaşındaki bir çocuk seken saçmalardan yaralandı. Sait Durak'ın devam eden tehditleri nedeniyle Sevinç T., oturduğu evini başka bir yere taşıdı. Polis ekipleri de Sait Durak'ı yakalamak için alışma başlattı.

KADINA KORUMA VERİLDİ

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Sevinç T.'nin dosyası yakından takip edilerek can güvenliğinin sağlanması için ilgili birimlerle sık sık yazışma ve görüşme yapıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Sevinç T.'nin adres ve kimlik bilgilerinin gizlenmesi sağlandı. Ayrıca Başsavcılık, gerekli yazışmalar yaparak Sevinç T.'nin işlemlerinin titizlikle yürütülmesi konusunda talimatlar verdi. Sait Durak'ın tehditlerinin devam etmesi üzerine harekete geçen Başsavcılık, Sevinç T. ile annesine yakın koruma ekibi görevlendirilerek, 24 saat süreyle koruma altına alınmasını sağladı.Hakkında yakalama kararı bulunan Sait Durak hakkında gıyabında "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne, "Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', "Silahla tehdit" ve "Kasten yaralama" suçlarından ise 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

3 AYRI SUÇTAN TUTUKLANDI

Sait Durak'ın izini süren Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Suç Araştırma ve Önleme Bürosu ekipleri, Denizli Mahallesi'nde bir evde saklandığını belirledi. Eve operasyon düzenleyen polis, zanlıyı yakaladı. Adam yaralamak ve hırsızlık gibi 4 ayrı suçtan yakalama kararıyla aranan Sait Durak, sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne götürülürken, "Namussuzluk yaptılar sıktım" diyerek eski eşini suçladı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Sait Durak, "Kasten öldürmeye teşebbüs', "Silahla tehdit" ve "Kasten yaralama" suçlarından tutuklandı.

DHA