Kadın cinayetleri nisan ayında da durmadı

Kadın cinayetleri nisan ayında da durmadı
Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı’na göre nisan ayında 17 kadın öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yayınladığı rapora göre ise 16 kadın öldürülürken, 14 kadının ölümü şüpheli bulundu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, kadın cinayetlerine ilişkin verileri de paylaştı. Çataklı, nisan ayında 17 kadının öldürüldüğünü açıkladı. Buna karşılık Kadın Cinayetleri Platformu’nun 2010 yılından bu yana düzenli olarak yayınladığı verilere göre, nisan ayında erkekler tarafından 16 kadın öldürülürken, 14 kadının ölüm nedeni tespit edilemedi.  

KADINLAR EN ÇOK KENDİ EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Nisan ayında da kadınların çoğu yakınları tarafından öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, nisan ayında öldürülen 16 kadının 8’i evli olduğu erkek, birinin tanıdık, birinin akrabası, birinin babası, birinin birlikte olduğu erkek, birinin eski eşi, birinin de kardeşi tarafından öldürüldüğünü vurguladı. Öldürülen iki kadının ise faille yakınlığı öğrenilemedi. Kadınlar en çok kendi evlerinde öldürüldü. Kadınların yedisi evinde, ikisi sokakta, biri ıssız bir yerde, biri arazide, biri otelde, biri barakada, biri de apartman girişinde öldürüldü. Bir kadının öldürüldüğü yer ise belirlenemedi.