Kafasından vurulmuş halde bulundu

Kafasından vurulmuş halde bulundu

TEM Daire Başkanı Aslan, darbeciler tarafından kafasından vurulmuş halde bulundu.

Darbe girişimi ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. TEM Daire Başkanı Turgut Aslan darbeciler tarafından rehin alındı. Uzun süre darbecilerin elinde kalan Aslan,sabah kafasından vurulmuş halde bulundu.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre darbe girişiminde istihbarat eksikliği tartışılırken, MİT, emniyet ve askeri istihbarat;Jandarma Genel Komutanlığı, Mamak ve Etimesgut birliklerindeki hareketliliği, cuma gün içinde tespit etti. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve askeri yetkililerle paylaşıldı. Ancak Jandarma’nın “Rutin günlük askeri faaliyetler” cevabı verdiği kaydedildi.

578b27fa18c7735608785cb8.jpg

Değerlendirme sürerken, Akıncı 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan jetler havalandı. Genelkurmay’da kontrol sağlayan darbe girişimcileri, daha sonra ‘paralel yapı’nın en güçlü olduğu Jandarma Genel Komutanlığı’nı ele geçirdiler. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tam karşısında olan Jandarma’da çoğu rütbeli 300 kişiyle kontrol sağlayan darbecilere, havadan da 2 helikopter destek verdi. Merkeze yönelen vatandaşlar ve polise helikopterlerden yaylım ateşi açıldı.

Ankara genelinde kontrolün sağlanmasının ardından Özel Harekat Polisi, Jandarma Genel Komutanlığı’na operasyon yaptı. Gaz ve sis bombalarının da kullanıldığı operasyon 7 saat sürdü. Sabah 07.53’te komutanlıkta kontrol sağlandı. 16 darbe girişimcisi ölü, 250’si sağ yakalandı.

KAFASINDAN VURULDU

Emniyette terörle mücadelenin bir numarası olan TEM Daire Başkanı Turgut Aslan da operasyonda rehin alındı. Uzun süre darbecilerin elinde kalan Aslan, sabah kafasından vurulmuş halde bulundu. Ağır yaralı olan Aslan’ın, darbe girişimi olmadan önce “Acil toplantı var” denilerek Jandarma Genel Komutanlığı’na çağrılıp rehin alındığı öğrenildi.

Hürriyet