Kahramanmaraş'ta fabrika çöktü: Ölü ve yaralılar var

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde depremde hasar gören metal fabrikasına giren işçilerin eşyaları kurtarmak istedikleri sırada çökme meydana geldi. Olayda 1 işçi öldü, 4 işçi de yaralandı.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Karaziyaret mahallesinde depremde hasar gören bir metal fabrikasında içeri giren işçilerin tencere tabak gibi eşyaları kurtarmak istedikleri sırada çökme meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 1 işçinin öldüğü, 4 işçinin yaralandığı bildirildi.

İŞ YERİ SAHİBİ TALİMAT VERDİ İDDİASI

Dulkadiroğlu ilçesi Karaziyaret Mahallesi'nde depremlerde ağır hasar alan bir metal fabrikasında, iddiaya göre, iş yeri sahibi, bazı işçileri paket ürünleri içeriden çıkartmak için görevlendirdi. Tavan ve kolonların çöktüğü fabrikada işçiler, enkaz altında kaldı. Bölgeye giden itfaiye ekipleri, Ali Çam, İdris Nacar, Mehmet Canlı ve İbrahim Burak Öztürk'ü yaralı kurtardı. Kolonun altında kalan İsmail Alakız ise hayatını kaybetti. Yaralanan işçiler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Kahramanmaraş'ta fabrika çöktü: Ölü ve yaralılar var - Resim : 1

Fabrika önüne gelen işçi yakınları ise iş yeri sahibinin mallarını kurtarma derdine düştüğünü, girilmesi yasak fabrikaya işçileri soktuğunu belirterek, tepki gösterdi.

Kahramanmaraş'ta fabrika çöktü: Ölü ve yaralılar var - Resim : 2

Öte yandan ağır hasar alan fabrikanın duvarlarında ve girişteki danışma ofisinin kapısındaki iş güvenliğine ilişkin uyarılar dikkat çekti. Ofis duvarında 'İş güvenliği bu noktada başlar' ile fabrika duvarlarında 'Önce iş güvenliği' yazısının olduğu görüldü. Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

Yetkililer, deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ettiği için hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor. 

Kahramanmaraş'ta fabrika çöktü: Ölü ve yaralılar var - Resim : 3

DHA