Kalaslı dehşette istenen ceza belli oldu

Kalaslı dehşette istenen ceza belli oldu
Güncelleme:

Beyoğlu'nda 2'si kadın 4 kişinin yolunu keserek yerden aldığı kalasla başına vurduğu Hüseyin S.'nin ölümüne neden olan sanığın müebbet ve 12 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 4 Ekim saat 03.00 sıralarında Galata Köprüsü altındaki yaya geçidinden Hüseyin S.'nin arkadaşlarıyla geçtikleri sırada, Doğan U.'nun kendilerinden para istediği belirtildi. Şikayetçi Barış K.'nın 5 lira verdiği, bunu beğenmeyen şüpheli Doğan U. ile aralarında tartışma çıktığı, şüphelinin yerden aldığı kalasla saldırdığı ve Hüseyin S.'nin kafasına vurduğu anlatıldı.

Hüseyin S.'nin kafatası kemiğini kıran ve beyin kanamasına neden olduğu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırgan U.'nun bununla da yetinmeyip cebinden çıkardığı bıçakla şikayetçilere savurarak yağmaya teşebbüs ettiği de vurgulandı.

Savcılık, kalası silah sayarak şüpheli Doğan U. hakkında "Silahla kasten öldürme" suçundan müebbet hapis ve "Silahla yağmaya teşebbüs" suçundan ise 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. İddianame kabul edilirse şüpheli U., önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

OLAY SONRASI KAÇMIŞTI

Şüpheli Doğan U., olay sonrasında kaçmış, daha sonra polisler tarafından yakalanmıştı.Gözaltına alınan ve İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheli Doğan U., 5 Ekim 2020'de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

DHA