Kalleşler yine saldırdı: 1 şehit !

Kalleşler yine saldırdı: 1 şehit !

Polis aracına ateş açıldı:1 şehit,1 ağır yaralı...

Mardin'in Midyat ilçesinde devriye görevi yapan sivil polislerin şüphelenerek durdurmak istediği bir başka araçtan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda ağır yaralanan 2 polis hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 21.30 sıralarında ilçenin Cumhuriyet Bulvarı'nda meydana geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda devriye görevinde bulunan sivil polisler, ilçenin Estel semtine gitmekte olan plakası ve sürücüsü henüz belirlenemeyen bir otomobilden şüphelenerek durdurmak istedi. Yavaşlayan otomobilden uzun namlulu silahlarla içinde sivil polislerin bulunduğu araç tarandı. Saldırganlar, kaçarken, araçta bulunan 2 polis ağır yaralandı. Cumhuriyet Bulvarı'ndaki vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen ambulanslar 2 polisi Midyat Devlet Hastanesi'ne götürdü. Güvenlik güçleri, sivil polis aracını uzun namlulu silahlarla taradıktan sonra kaçan otomobili bulmak için ilçe genelinde operasyon başlattı. Öte yandan olayın terör bağlantısı olup olmadığı da araştırılıyor.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRDILAR: 1 ŞEHİT - FOTO-GALERİ

HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Mardin'in Midyat İlçesinde şüphe üzerine durdurmak istedikleri araçtan PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 2 polis memurundan biri Midyat Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Öte yandan ilk müdahalesi yapılan ağır yaralı polis memurunun Diyarbakır'da tam teşekküllü bir hastaneye sevki için helikopter bekleniyor.

fft16_mf5927031.jpegSALDIRGANLAR KAMERADA

Mardin'in Midyat İlçesi'nde 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memurunun da yaralandığı PKK'lıların saldırısıyla ilgili Mardin Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi: 'İlimiz Midyat İlçesi'de 08 Ağustos 2015 Cumartesi günü saat 21.30 sıralarında devriye görevi yapan ekibimizin şüpheli bir aracı durdurmak istemesi üzerine araçtan bölücü terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla ateş edilmiştir. Bu hain saldırı sonucu 2 polis memurumuz ağır yaralanmıştır. Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memurlarımızdan Abdullah Ümit Sercan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve şehit olmuştur. Yaralı polis memurumuzun tedavisi devam etmektedir. Bu hain saldırıyı gerçekleştiren Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. İnsanlıktan nasibini almayan caniler tarafından gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, kahraman şehidimizin ailesine, yakınlarına, aziz milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan polis memurumuza da acil şifalar temenni ediyoruz.'

SALDIRGANLAR GÜVENLİK KAMERAYLA GÖRÜNTÜLENDİ

Polis memuru Abdulah Ümit Sercan'ı şehit eden PKK'lılar güvenlik kemaraları tarafından görüntülendi. Yetkililer, polis memurunu şehit eden PKK'lıların 25 FS 161 plakalı bir araçla seyahat ettiğini belirledi. Araç ve içinde bulunan 2 kişi ilçedeki güvenlik ve MOBESE kameraları tarafından görüntülendi. PKK'lıların yakalanması için geniş kapsamla operasyonlar sürüyor.

Öte yandan şehit olan polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın henüz 10 günlük bir bebek sahibi olduğu öğrenildi.