Kanser olan eşe boşanma davası

Kanser olan eşe boşanma davası
Güncelleme:

Vicdansız koca 4 çocuğunun annesi kansere yakalanınca boşanma davası açtı.

Kayseri’de yıllar önce kaçarak evlenen Şaziye A., kansere yakalanınca eşi tarafından terk edildi. Dört kızıyla ortada kalan ve üzüntüden felç geçiren kadın, yaşam mücadelesi veriyor. Kayseri'de yaşayan 45 yaşındaki Şaziye A. yaklaşık 23 yıl önce çok sevdiği Hikmet K. ile kaçarak evlendi.

Sabah gazetesinden Ali Altundaş'ın haberine göre çiftin bu evlilikten Rahime (21), Cemile (17), Meryem (15) ve Şeyma (10) adında 4 kızı oldu. Bir süre sonra Hikmet K., eşine ve kızlarına şiddet uygulamaya başladı. 10 yıl önce rahatsızlanan Şaziye A. doktora gittiğinde meme kanseri olduğunu öğrendi. Bir süre kemoterapi gören kadının durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alındı. Talihsiz kadın yoğun bakımda tedavisi sürerken kocası tarafından terk edildi.

EVSAHİBİ KAPI DIŞARI ETTİ

İddiaya göre Hikmet K. , eşi kanser tedavisi gördüğü sırada başka bir kadınla ilişki yaşamaya başladı. Bir süre sonra da eşinden boşanmak için dava açtı. 4 kızıyla baş başa kalan Şaziye A. bir yandan hastalıkla boğuşurken bir yandan da çocuklarını büyütmeye çalıştı. Kirayı ödeyemedikleri için ev sahibi eşyaları kapı önüne koyunca sokakta kalan talihsiz kadın, kızlarıyla birlikte geçici olarak kardeşinin evine yerleşti.

ÜZÜNTÜDEN FELÇ GEÇİRDİ

Yaşadıklarından sonra Şaziye A.'in vücudunun sol kısmına yüzde 80 felç indi. Şaziye A.'in kızlarından Rahime internette tanıştığı bir gençle kaçarak evlendi. Ancak eşinden şiddet görünce bir süre önce tekrar annesinin yanına döndü. Diğer kızlarına bakmakta zorlanan kadın, kızlarını Ankara'da yaşayan eşinin yanına gönderdiğini belirterek, "Cemile babasının kendisini dövmesine dayanamayarak yanımıza geldi. Diğer kızlarımla konuştuğumda babaları onlara da şiddet uyguluyormuş. Üvey anneleri evde ekmeği ve yiyecekleri saklıyormuş. Çocuklarım her telefon açtığımda 'açız' diye ağlıyor. Komşularımız olmasa biz de aç kalacağız. Onlar sayesinde ayakta durmaya çalışıyorum" diye konuştu. Şaziye A.'in kızı Rahime  ise "Babam hep annemi dövdü. Hastaneye giderken bile anneme arabada vuruyordu" dedi.

Sabah