''Kara kutu benim'' deyip bombayı patlatt: ''Elimdeki bilgiler onu ipe götürür!''

''Kara kutu benim'' deyip bombayı patlatt: ''Elimdeki bilgiler onu ipe götürür!''
Güncelleme:

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında dinlemeye takılan bir telefon görüşmesinde, “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın koruması ve şirket yöneticisi C.Ç. "Mehmet Aydın’ı ipe götürecek veriler bende" dedi.

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında dinlemeye takılan bir telefon görüşmesinde, “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın koruması ve şirket yöneticisi C.Ç. kendini “kara kutu” olarak tarif ediyor ve “Mehmet Aydın’ı ipe götürecek veriler bende” diyor.

OdaTV'nin haberine göre C.Ç. Çiftlik Bank bünyesinde asgari ücretle çalışan bir güvenlik görevlisiydi. 2017 yılının haziran ayında işe başladı. Bir süre sonra Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın yakın koruması oldu.

 Türkiye’deki seyahatlerinde, tesis açılışlarında ve yurt dışı ziyaretlerinde hep en yakınındaydı. Ardından terfi etti ve yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirildi. Maaşına zam yapıldı ve imza yetkisi verildi. Operasyonlar başladığında ilk yakalanan isimlerden biriydi. 14 Mart 2018’de İstanbul’da gözaltına alındı ve tutuklandı.

Operasyon öncesinde C.Ç.’ın telefonları mahkeme kararıyla dinlemeye alınmıştı. Birçok görüşmesi dinlemeye takıldı. 24 Şubat 2018 tarihli görüşme de onlardan biri. Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, bu görüşmede Çiftlik Bank’taki ‘vurgunlar’dan bahsederek Mehmet Aydın’ı ‘ipe götürecek’ bilgilere sahip olduğunu anlatıyor.

Karşı taraftaki “Dikkat et seni vururlar” deyince de “Her şeyi avukata verdim” diyor.

(Kaynak)