Karaman’ı karıştıran ikinci taciz skandalı

Karaman’ı karıştıran ikinci taciz skandalı

Ensar Vakfı’nda görevli öğretmenin 10 öğrenciye tecavüz ettiği iddiasıyla sarsılan Karaman'da ikinci bir skandal daha ortaya çıktı.

Karaman İrfan Atasever Lisesi Müdür Yardımcısı M.Ç.’nin, 11. sınıf öğrencisi Ş.B.’ye “cinsel tacizde bulunduğu” iddia edildi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre öğrencinin ailesi, cinsel taciz olayını Emniyet’e bildirdi. Ş.B.’nin şikayeti üzerine Eğitim Bir Sen Üyesi M.Ç. şu ifadeyi verdi:

AİLE TACİZE SESSİZ KALMADI, POLİSE GİTTİ

“Ş.B.’yi tanırım. Kızımla birlikte okumuşlardı. Ş.B. yalnızken bir gün odama geldi, ailevi bazı sıkıntılarının olduğunu söyledi. Konuşma sırasında ‘Sen de bana mı sulanıyorsun?’ dedi. 24 Mart tarihinde öğle saatlerinde yine odama geldi. Öğrencinin rahat tavırları ve gülerek konuşmaları yüzünden kendisine ‘bana küs müsün?’ diye sordum. O da bana cinsel içerikli konuşmalar olmadığı sürece küs olmadığını söyledi. (…) Kendisinden hoşlandığımı ve etkilendiğimi söyledim. Ş.B.’ye hiçbir şekilde cinsel yönden zarar vermeyeceğimi belirttim. ”

ÖĞRETMEN SES KAYDINI DUYUNCA ÇÖZÜLDÜ

Öğrencinin ifadesinde yer alan, “Ergenlik dönemindesin. Senin de cinsel ihtiyaçların olabilir, ihtiyaçlarını karşılayabilirim” dediğine ilişkin iddia üzerine M.Ç. “Bu bana atılan iftiradır” karşılığını verdi. Suçlamaları reddetmesi üzerine M:Ç.’ye Ş.B. ile arasında geçtiği öne sürülen 24 Mart tarihli ses kaydı dinletildi. Müdür Yardımcısı kaydı dinleyince çözüldü ve iddiaları doğrular açıklamalarda bulundu. İfadesi alınan öğretmen serbest bırakılırken, savcılık olayla ilgili olarak soruşturma dosyasını hazırlıyor.