Kardeşini 92 yerinden bıçakladı !

Kardeşini 92 yerinden bıçakladı !

Kız kardeşini 2 bıçakla 92 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Kız kardeşini 2 bıçakla 92 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü ve akıl hastası olduğu belirlenen genç hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı, ancak akıl hastası olduğundan ceza yerine tedavi edilmesi istendi.

Adana'da kız kardeşini 2 bıçakla 92 yerinden bıçaklayarak öldüren ve akıl hastası olduğu ortaya çıkan Mehmet Devrim Demirci (34) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ancak davayı açan Cumhuriyet Savcısı, akıl hastası olması nedeniyle kardeş katiline ceza verilmemesini, yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınmasını talep etti.

Avukatlık yapan babası Oktay Demirci'nin yaklaşık 25 yıl önce icra takibi sırasında vurularak öldürülmesi, annesi Fatma'nın da eşinin ölümünün ardından felç geçirip 2 yıl sonra hayatını kaybetmesi üzerine Mehmet Devrim Demirci ile bir güzellik salonunda çalışan kardeşi Pınar Dilek (29) birlikte 100'üncü Yıl Mahallesi'nde yaşamaya başladı. Lise mezunu olan ve girdiği KPSS'den 73 puan alıp bir devlet kurumuna atamasını bekleyen Demirci, 16 Ocak 2011'de kız kardeşini bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra yakalanan ve sorgusunda "Kardeşimin içine cin girmişti, onu çıkarttım. Ben kardeşimi değil, PKK'lı Leyla Dağdelen'i öldürdüm" diyen Demirci, olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı tarafından akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede müşahede altına alınan Demirci'ye ?bipolar bozukluk' tanısı konulup cezai ehliyetinin bulunmadığının belirtilmesi üzerine Cumhuriyet Savcısı, Demirci hakkındaki iddianamesini hazırladı.

92 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRMÜŞ

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede Demirci'nin kız kardeşini nasıl öldürdüğü anlatıldı. Çevresinde sakinliğiyle tanınan Demirci'nin, kız kardeşi Pınar Dilek'i kendilerinden ayrı yaşayan diğer kardeşleri Bilgin'in evine kahvaltıya gitmek istemesi üzerine çıkan tartışmada 2 bıçakla 92 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü belirtildi. Bu bıçak yaralarından 90'ının öldürücü niteklikte olduğuna da dikkat çekildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ ANCAK "CEZA VERİLMESİN" DEDİ

Cumhuriyet Savcısı, kardeş katili Demirci'nin "kardeşini kasten bıçakla öldürdüğü" gerekçesiyle TCK'nın 82/1-d maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Ancak Demirci'nin "Bipolar bozukluğu" rahatsızlığı bulunduğu, bu yüzden işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığı gerekçesiyle cezai ehliyetinin bulunmadığına da dikkat çekerek yargılama sonunda TCK'nın 32/1. maddesine göre ceza verilmemesini, yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınması yönünde hüküm kurulmasını talep etti.

1.5 YIL SONRA ARAMIZA DÖNEBİLİR

Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan Mehmet Devrim Demirci, mahkeme heyetince, büyük olasılıkla, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının kesin olarak belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilecek. Buradan da akıl hastası olduğu yönünde rapor gelmesi halinde kardeşini 92 bıçak darbesiyle öldüren Demirci'ye yasaya göre, hapis cezası verilmeyeceği, hastanede 1.5 yıl gibi bir süre tedavi altında tutulduktan sonra taburcu edileceği iddia ediliyor.

AHT