Kars'ta 4 terörist öldürüldü !

Kars'ta 4 terörist öldürüldü !

Kars'ta saldırı hazırlığında olan PKK'lılara operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 terörist öldürüldü.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, faaliyet hazırlığında olan dört PKK'lı terörist, güvenlik güçlerinin operasyonunda etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt yolu üzerinde geçiş yaptığı değerlendirilen bölücü terör örgütü mensubu PKK'lı bir grup teröristin istihbaratının alınması üzerine, 9'uncu Komando Tugay Komutanlığı ve Kars İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca koordineli olarak Şamdancı-13 operasyonun yürütüldü. Dün gece saatlerinde Sarıkamış-Erzurum karayolunun 5 ve 6'ıncı kilometreleri arasında kalan ormanlık alanda pusu faaliyeti yapan güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında sıcak temas sağlandı. Temas sonucu dört PKK'lı terörist, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet sırt çantası, silahlara ait çeşitli miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Sıcak temas sonrasında kaçan diğer PKK'lıların kaçış güzergahlarına takviye birlikler sevk edilerek bölge çembere alındı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay tarafından operasyonlarla ilgili yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: "Kars / Sarıkamış'ta devam eden operasyonda, dört bölücü terör örgütü mensubu terörist silahları ile (bir M-16 piyade tüfeği, bir AK-47 piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar) birlikte etkisiz hale getirilmiştir."

İHA