Kart dolandırıcılarına suç üstü !

Kart dolandırıcılarına suç üstü !

Niğde'de kredi kartı dolandırıcıları film gibi operasyonla suç üstü yakalandı.

Niğde'de bilgilerini ele geçirdikleri kredi kartıyla alışveriş yapan 2 kişi suçüstü yakalandı.

Kent merkezindeki faaliyet gösteren bir elektronik eşya mağazasını telefonla arayan 33 yaşındaki Necati Yanar, mağaza sahibi Emrah Özdemir'e internet sitesinden beğendikleri 2 dizüstü bilgisayar, 1 televizyon ile 2 cep telefonunu kredi kartıyla almak istediklerini söyledi. Telefonla konuşurken maille Özdemir'e, Mehmet Ceviz'e ait kredi kartı bilgilerini gönderdi. Mağaza sahibi ürünlerin toplam değeri olan 7 bin TL'yi kredi kartından çekti. Necati Yanar ise ürünleri mağazaya göndereceği taksiye teslim etmesini isteyerek telefonu kapattı.

TAKSİYE BOŞ KUTULARI YÜKLEDİ

Konuştuğu kişinin ve kredi kartındaki ismin farklı olması, alıcının da ürünleri taksiyle istemesinden şüphelenen Emrah Özdemir polisi aradı. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Grup Amirliği ekipleri, telefonla görüştüğü kart sahibi Mehmet Ceviz'den "Ben Eskişehir'de oturuyorum ve böyle bir alışveriş yapmadım" yanıtını aldı. Bunun üzerine ekipler, taksiye istenen ürünlerin boş kutularını yükleyip arkadan takip etti.

Taksi Adana'nın Pozantı İlçesi girişine geldiği 21 yaşındaki Mehmet Güven tarafından durduruldu. Güven araçtaki kutuları aldığı sırada polis operasyon yaparak gözaltına aldı. O sırada ileride otomobilin içerisinde bekleyen Necati Yanar ise kaçmaya başladı. Polisin takibi sonucu Yanar da Pozantı'da yakalandı.

Emniyete götürülen Necati Yanar ile Mehmet Güven'in Adana polisi tarafından kredi kartı dolandırıcılığı suçundan arandıkları ortaya çıktı. Şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.