Katil koca ve sevgiliden şoke eden sözler

Katil koca ve sevgiliden şoke eden sözler

Eskişehir'de eşini öldüren daha sonra eşinin sevgilisini yaralayan kişinin davasına devam edildi.

Eskişehir'de, evden ayrılan eşini öldürüp, onunla birlikte yaşadığını ileri sürdüğü kişiyi ağır yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yaralı kurtulan sevgili "Tamam namusumuza sahip çıkacağız ama biz olayları bu noktaya getirdik. Onu sevdiğim için bu olay oldu. Sanık Ümit Bulut'un da hayatı mahvoldu."" dedi. Katil koca ise olayın "töre cinayeti" olmadığını öne sürerek, "Ben Eskişehir'e ailemi kurtarmaya gelmiştim. Olayı ağır tahrik altında gerçekleştirdim, pişmanım." dedi.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, eşi Gizem Bulut'u öldüren  tutuklu sanık Ümit Bulut (24) ve olayda yaralanan Ramazan Aktar (25) ile taraf  avukatları katıldı.

Aktar, duruşmadaki ifadesinde, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi nüfusuna  kayıtlı olduğunu ancak Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşadığını belirtti.

 Evliliği öncesinde Gizem Bulut ile sevgili olduklarını ileri süren  Aktar, şöyle konuştu:

"Töre yüzünden evlenmemize karşı çıktılar. Kardeşinin inadı yüzünden  Gizem, Ümit ile evlendi. Evliyken sadece telefon görüşmemiz oldu. Daha sonra 15  Ekim 2015'te kaçarak Eskişehir'e geldik. Ben kahvehanede iş buldum. Olay günü  kahvehanede çalıştığım sırada Ümit Bulut tarafından tabancayla vuruldum.  Sonrasını hatırlamıyorum. Sanık Ümit Bulut'tan şikayetçi değilim. Buradaki  herkesin hayatı mahvoldu. Kimse beni 'şerefsiz, namussuz' olarak suçlamasın.  Kalbime söz geçiremedim. Bizim oralarda töre olayları çok fazla olur. Tamam  namusumuza sahip çıkacağız ama biz olayları bu noktaya getirdik. Onu sevdiğim  için bu olay oldu. Sanık Ümit Bulut'un da hayatı mahvoldu."

Sanık Ümit Bulut ise olayın "töre cinayeti" olmadığını öne sürerek,  "Ben Eskişehir'e ailemi kurtarmaya gelmiştim. Olayı ağır tahrik altında  gerçekleştirdim, pişmanım." dedi.

 Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti,  duruşmayı 27 Aralık'a erteledi.

Bu arada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Eskişehir  Barosu Kadın Hukuku Komisyonu üyesi bir grup, adliye önünde basın açıklaması  yaptı.

Grup adına konuşan avukat Pınar Çelik Arpacı, olayın "töre cinayeti"  olduğunu savunarak, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Manisa'dan kente gelen Ümit Bulut, evden ayrılarak Ramazan Aktar ile  yaşamaya başladığını öne sürdüğü eşi Gizem Bulut'u (20) 30 Mayıs'ta tabancayla  öldürmüş, Aktar'ı ağır yaralamıştı.