Kayınpederini öldürdü, suçu küçük kardeşine attı!

Kayınpederini öldürdü, suçu küçük kardeşine attı!
Güncelleme:

Konya'da şiddet gördüğü için ailesinin evine giden eşini almak için gittiği evde kayınpederini öldüren 21 yaşındaki Mehmet D. ve olaya karıştığı öne sürülen annesi İsmidal D. tutuklandı. Zanlının polise verdiği ifadede, suçu 13 yaşındaki kardeşinin üzerine atmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Olay, pazar günü saat 22.00 sıralarında Karatay ilçesi Fetih Mahallesi Büyükkale Sokak'ta meydana geldi. 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden bir süre önce tahliye olan Mehmet D.’nin (21) 3 yıldır dini nikahla yaşayıp, 5 ay önce resmi nikah kıydığı eşi Didar D., şiddet gördüğü için evi terk edip, ailesinin yanına yerleşti. Mehmet D. pazar sabahı eşini eve geri götürmek için kayınpederi Barış M.'nin (40) evine geldi. Barış M., kızının, geri dönmesine izin vermedi. Bunun üzerine çıkan tartışmada Mehmet D., tabancayla rastgele ateş edip, evden ayrıldı.

İlerleyen saatlerde telefonla aradığı kayınpederi ile tartışan Mehmet D., akşam saatlerinde yanına annesi İsmidal D. (40) ve erkek kardeşi H.D.'yi (13) de alıp, 42 ACT 35 plakalı hafif ticari aracıyla yeniden kayınpederinin evine geldi. Burada, Mehmet D. ve Barış M. birbirlerine tabancayla ateş açtı. 8 mermi isabet eden Barış M., çağrılan ambulansla kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı. Polis, olaydan sonra kaçan Mehmet D. ile annesi ve kardeşini yakalayıp, gözaltına aldı.

SUÇU KARDEŞİNİN ÜZERİNE ATMAYA ÇALIŞMIŞ

Mehmet D.'nin emniyetteki ifadesinde, cinayeti yaşı küçük olan kardeşi H.D.'nin işlediğini söylediği ortaya çıktı. Polisin yaptığı incelemede ise Mehmet D.'ın kayınpederine ateş ettikten sonra yere düşen tabancayı kardeşi H.D.'nin aldığını saptandı.

Mehmet D. ve annesi İsmidal, dün sevk edildikleri mahkemece tarafından 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı. H.D.'nin emniyetteki işlemlerin sürdüğü belirtildi.

DHA

Etiketler konya kayınpeder