Kayıp ressamın cesedi teşhis edildi !

Kayıp ressamın cesedi teşhis edildi !

İstanbul'da sır gibi ortalıktan kaybolan Ressam Nurdan İskender'in cesedi teşhis edildi.

İstanbul'da 4 gün önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Ressam Nurdan İskender'e çok benzeyen bir cesedin çarşamba günü Beşiktaş sahilinde denizden çıkarıldığı tespit edildi. Polis ekipleri cesedi teşhis ederlerken, kesin teşhis için aile üyelerinin Adli Tıp Kurumu'na gelmesi bekleniyordu. Adli Tıp Kurumu'na gelen ailesi, cesedin Nurdan İskender'e ait olduğunu teşhis etti.

Unkapanı'nda 21 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen olayda bir arkadaşı ile birlikte gezmeye çıkan Ressam Nurdan İskender, cep telefonuyla konuşurken ortadan kaybolmuştu. Arkadaşının aileye haber vermesi üzerine Nurdan İskender polis tarafından aranmaya başlanmıştı. Ressam Nurdan İskender'e ait olduğu belirlenen kol çantası ise aynı gece Haliç kıyısına yakın bir ağacın altında bulunmuştu.

567d452f18c77351702b6837.jpg

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ TARANIYORDU

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmalarda polis güvenlik kameralarını kullanarak Nurdan İskender'in kayboluşuyla ilgili detaylara ulaşmaya çalışıyordu. Yapılan çalışmalarda Nurdan İskender'in kız arkadaşı ile birlikte dolaşırken kaydedilen görüntülerine ulaştı. Çantanın bırakıldığı yerdeki görüntülerin incelemesinin sürdüğü öğrenildi.

BEŞİKTAŞ'TA DENİZDEN KADIN CESEDİ ÇIKTI

Polis çalışmalarını sürdürürken Adli Tıp Kurumu'ndan gelen bir haber soruşturmanın seyrini değiştirdi. Çarşamba günü öğleden sonra Beşiktaş sahilinde bulunan, üzerinden kimlik çıkmayan bir cesedin Adli Tıp Kurumu morgunda beklediğinin öğrenilmesi üzerine polis harekete geçti. Adli Tıp kurumunda polis ekiplerinin resimle yaptıkları karşılaştırmada cesedin Nurdan İskender'e ait olduğu tespit edildi. Cesedin boy, kilosu ve yüzündeki bir benin Nurdan İskender'le aynı olması üzerine aileye haber verildi. Kesin teşhis için aile üyelerinin Adli Tıp Kurumu morguna gelmesi bekleniyordu. Adli Tıp Kurumu'na gelen ailesi, cesedin Nurdan İskender'e ait olduğunu teşhis etti.

CESET ÜZERİNDE HERHANGİ BİR DARP İZİ YOK

Öte yandan ceset üzerinde Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan ilk incelemede vücudunda herhangi bir darp ya da yaralanma izine rastlanmadığı belirlendi. Ön otopside ölüm sebebinin "suda boğulma" olarak kayıtlara geçtiği ancak yapılacak testlerin ardından ölüm sebebinin kesinlik kazanacağı belirtildi.