Kilis'e roket mermisi düştü: Çok sayıda yaralı var...

Kilis'e roket mermisi düştü: Çok sayıda yaralı var...

Suriye tarafından atılan 2 roketatar mermisi, Kilis'te Demirciler mahallesine düştü. Olayda 16 kişi yaralandı.

Suriye'den ateşlenen 2 roket mermisinin Kilis'e düşmesi  nedeniyle 16 kişinin yaralandığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, iç savaşın sürdüğü Suriye'deki terör örgütü DAEŞ  hedeflerinden atıldığı belirlenen 2 roket mermisi, Okçular Mahallesi'ndeki bir  evin çatısı ile başka bir evin avlusuna isabet etti. Olayın ardından, bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

1-20160424135906.jpg

Olay sırasında Selma Nohut (62), Aysel Çolakgil (48), Kevser Altay  (10), Muhammet Can (9), Abdi Can (11), Mehmet Murat Can (34), Gülçin Can (33),  Alper Can (6), Hidayet Manaz (79), Saniye Soran (30), Hibe Cuma (21), Meys Hafız  (3), Nesim Hafız (4), Ali Hafız (3), İlef Hafız (3 aylık) ve kimliği henüz  belirlenemeyen bir kişi yaralandı.

Kilis Devlet Hastanesinde tedavisi süren 6'sı Suriye vatandaşı 16  yaralının, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan olayın ardından bir grup vatandaş toplanarak, protesto  amacıyla valilik binasına doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında gruptaki bazı kişiler,  Cumhuriyet Caddesi'ne oturarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Uyarıları dikkate  almayan grup, polise direndi. Polis, bunun üzerine gruptaki bazı kişileri  gözaltına aldı.Valilik, 22 Nisan'da Kilis'te toplantı ve gösteri yürüyüşlerini, 30  gün süreyle yasaklandığını duyurmuştu.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Bu arada olaya ilişkin Kilis Valiliğinin resmi internet sitesinden  yapılan açıklamada, Kilis şehir merkezine Suriye'den atıldığı tespit edilen 2  roketin düştüğü bildirildi.Olayda 6'sı Suriye vatandaşı olmak üzere 16 kişinin yaralandığı ifade  edilen açıklamada, yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı kaydedildi.

2-20160424135906.jpg

GÖSTERİ YAPMAK İSTEYENLERE GÖZALTI 

Kilis’te bu sabahki patlamaların ardından protesto gösterisi için toplanan grup, Kilis Valiliği’ne yürümek istedi. Ancak, geçen cuma günü Kilis Valiliği’nin kentte her türlü eylem ve etkinliğin yasaklanması kararı nedeniyle polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek kalabalığın dağılmasını istedi. Kalabalığın yürümekte ısrar edip Kilis Valiliği’ne doğru ilerlemesi üzerine polis müdahalede bulundu ve çok sayıda kişiyi gözaltına alarak grubu dağıttı. 

IŞİD HEDEFLERİ VURULUYOR 

Bu arada sınırda konuşlu birlikler, roket mermilerinin geldiği IŞİD denetimindeki Bab bölgesini Fırtına obüsleriyle vurmaya devam ediyor. TSK birliklerinin yaptığı top atışlarıyla hedef alınan IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor. Sınır hattında güvenliğin en üst seviyede tutulduğu Kilis’te, polis ekipleri de kent merkezinde olası eylemlere karşı önlemlerini artırdı.

3-815.jpg

[PAGE]

4-482.jpg

[PAGE]

5-270.jpg