Kilis'e yine roket mermileri düştü !

Kilis'e yine roket mermileri düştü !

Suriye'den atılan roket mermileri Kilis'te tarım arazisine düştü.

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bap bölgesinden ateşlendiği tahmin edilen 3 Katyuşa roketatar mermisi, bu sabah Kilis'in Kazımkarabekir Mahallesi'ndeki boş araziye düştü. Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından Türkiye'den roketatarların atıldığı bölgeye angajman kuralları kapsamında misliyle top atışı yapıldı. Bu arada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, art arda roketli saldırıların yaşandığı bölgede inceleme yapmak üzere Kilis'e geldi.

Olay, sabah saatlerinde meydana geldi. Kilis'e komşu Suriye'nin IŞİD kontrolündeki Bap bölgesinden ateşlendiği tahmin edilen 3 Katyuşa roketatar mermisi, Kazımkarabekir Mahallesi'ndeki 3 ayrı boş araziye düştü. Gürültüyle düşen roketatarlar kentte paniğe yol açarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık görevlisi sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan incelemede olayda kimsenin yaralanmadığı belirlenirken, Katyuşa roketatarların parçaları incelemeye alındı. Ekiplerin incelemesinin ardından mermilerin geldiği tespit edilen IŞİD denetimindeki Suriye'nin Bap bölgesi, sınır hattında konuşlu topçu birlikleri tarafından fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

570dfe5818c77414f40f3279.jpg

GENELKURMAY BAŞKANI VE MİT MÜSTEŞARI KİLİS'TE

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, art arda roketli saldırıların yaşandığı bölgede inceleme yapmak üzere Kilis'e geldi. Orgeneral Akar, MİT Müsteşarı Fidan ve beraberindeki generaller ile MİT yetkilileri, birlikte Skorsky helikopterlerle Kilis'e geldi. Havadan sınır hattını inceleyen Akar ve Fidan, bölgedeki askeri birlikleri de inceledi. Ardından Valiliğe Geçen Orgeneral Akar, Fidan ve beraberindeki heyeti Kilis Valisi Süleyman Tapsız ile Vali yardımcıları karşıladı. Akar ve Fidan'ın, Valilikteki görüşmelerini sürüyor.

570df6b418c77414f40f30fc.jpg

Suriye'den ateşlenerek Kilis'e düşen Katyuşa roketatarlarla önceki gün 12 kişi yaralandı, dün ölen 2 belediye işçisiyle birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı ise 6 oldu.

570df6a618c77414f40f30fa.jpg

HALK DÜN VALİLİĞE YÜRÜMÜŞTÜ

 Kilis’te yaşayan yüzlerce vatandaş ise peş peşe yaşanan patlamaların ölümlere ve yaralanmalara yol açması üzerine tepki amacıyla Kilis Valiliği önünde toplandı. Can güvenliklerinin olmadığını ve önlemlerin alınmasını isteyip, roketlerin sınırı aşmasına tepki gösteren vatandaşların eylemi üzerine valilik ve çevresine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Valilik önünde toplanan vatandaşların tepkisi uzun süre sürdü.