Kıskançlık cinneti: Eltisinin çocuklarını çuvala koyup kuyuya attı

Kıskançlık cinneti: Eltisinin çocuklarını çuvala koyup kuyuya attı

28 yaşındaki kadının kıskançlık ve intikam için eltisinin 2 çocuğunu çuvala koyup kuyuya atarak öldürdüğü iddia edildi.

Kayseri'de 3 yıl önce eşinden boşanan 28 yaşındaki R.T., iddiaya göre kıskançlık ve intikam için, eski eltisinin 2 çocuğunu dövdükten sonra ayrı çuvallara koyup kuyuya attı. Kuyuya atılan iki kardeşten 10 yaşındaki Mehmet Ali öldü, 7 yaşındaki Eylül Turan ise, hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün bir evin bahçesinde meydana geldi. E.T. ile çocukları M.A.T. ve E.T., Pusatlı Mahallesi'ndeki dedelerini ziyarete gitti. Dedelerinin evinden yiyecek almak üzere markette giden 2 kardeş, alışveriş yaptıktan sonra evlerine dönmek istedi.

İki çocuk R.T.'nin evinin önüne geldi. R.T. eski eltisinin çocuklarına iddiaya göre, "Aldığınız yiyecekleri getirin poşete koyayım" dedikten sonra onları evinin bahçesine aldı. Eski eşinden 3 yıl önce boşanmasında rolü olduğunu düşündüğü kayınbiraderinin çocuklarını döven kadın, onların öldüklerini zannederek 2 ayrı çuvala koyduktan sonra bahçedeki yaklaşık 7 metre derinlikteki boş kuyuya attı. R.T. kuyunun üstünü taş ve samanla kapattı.

Çocuklarından uzun süre haber alamayan anne ve baba durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ve mahalle sakinlerinin yaptığı arama sonucu ağır yaralı E.T.'nin "Anne" diye inlemesi duyuldu. Küçük kız, kuyuda atıldığı çuvalın içinde bulundu. Kuyudan çıkarılan çocuklardan M.A.T. 'nin öldüğü belirlendi. E.T. ise, yaralı olarak kurtarılarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayın zanlısı R.T.'yi gözaltına aldı. R.T.2nin akli dengesinin yerinde olup, olmadığı araştırılırken, talihsiz çocuğun yapılan otopside boğulduğu belirlendi.

Olayın meydana geldiği köyün muhtarı 2 çocuğun kayıp olduğunun bildirilmesi üzerine mahallede arama yaptıklarını, kuyudan gelen sesi üzerine boş kuyuya inildiğinde, küçük kızın ağabeyinin cesedini ise cuval içinden çıkardıklarını söyledi. Muhtar "Jandarma olayı çok yönlü araştırıyor. Sanıyoruz, konu kıskançlık ve intikal yüzünden meydana gelmiş" dedi.

DHA