Kızı çatışmada ölen babadan şok yorum !

Kızı çatışmada ölen babadan şok yorum !

Güvenlik ekiplerinin düzenlediği operasyonda kendilerine ateş açılması sonucu çatışma çıkan çatışmada ölen Dilan Kortak'ın babası kızının infaz edildiğini iddia etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ekipleri, teröristlerin kırsal alandan İstanbul’a gelerek ‘canlı bomba eylemi’ yapacağı ihbarı üzerine Terörle Mücadele Şubesi’ni bilgilendirdi.

Teknik ve fiziki takibin ardından 4 kişinin kaldığı belirlenen Sancaktepe ilçesi Atatürkmahallesindeki bir eve perşembe akşamı operasyon düzenlendi. Binaya giren Özel Tim ekiplerine iddiaya göre evden ateş açılması üzerine polis de karşılık verdi. Çatışmada ’Gülçin’ kod adlı Dilan Kortak öldürüldü. Evde bulunan 3 şüpheli ise gözaltına alındı. Kortak’ın cenazesi otopsi için Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

EV SAHİBİ: TANIMIYORUM

Baskın yapılan evi 2.5 yıl önce A.İ.’nin kiraladığını söyleyen ev sahibi, şunları anlattı: “İnşaatlarda demir ustası olarak çalıştığını söylemişti. Eşi A.İ. ile burada kalıyordu. Akşam 21.30 sıralarında binada sesler duyunca kapıyı açıp baktım. Polisler merdivendeydi, ‘İçeriye gir’ dediler. Evime girdim. Kısa süre sonra, ‘teslim olun’ diye sesler geldi. İçeriden ateş edilince, polisler de karşılık verdiler. Daha sonra bir kadının öldüğünü öğrendik. İçeride bulunan kadının kim olduğunu bilmiyorum ve tanımıyorum. Evi kiralayan kişinin eşi tedavi gördüğü için bir süredir ailesinin yanında kalıyordu.”

‘ÇATIŞMA YOK’

İbrahim Kortak ve yakınları, Dilan Kortak’ın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu’na gitti. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da babaya destek olmak için Adli Tıp Kurumu’ndaydı. Baba Kortak şunları söyledi: “Kızımı barış ve demokrasi için büyüttüm. Kızım evde tek başınaydı. İnfaz edildiğine inanıyorum. Çatışma yok. Görgü tanıkları hepsi öyle söylüyor.” Milletvekilli Kaya ise ”5 mermi çekirdeği vücudundan çıkarıldı. Devlet bu yargısız infazların birinci derecede suçlusudur” iddiasını dile getirildi. Cenaze, daha sonra defnedilmek üzere uçakla İzmir’e götürüldü.