Kızına cinsel istismarda bulunanı bıçaklamıştı...

Kızına cinsel istismarda bulunanı bıçaklamıştı...

Kızına cinsel istismarda bulunan kişiyi bıçaklayan baba tahliye edildi.

Zonguldak’ta 15 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği 18 yaşındaki U.H.’yi bıçaklayarak yaralayan 53 yaşındaki Ahmet A., tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında, ’olayı haksız tahrik altında gerçekleştirdiği’ gerekçesiyle tahliye edildi.

Geçen Şubat ayında meydana gelen olayda Ahmet A., kızına cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği  U.H. ile karşılaşınca kavga etti. Kavga sırasında Ahmet A., U.H.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı. ’Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Ahmet A., Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Hastanedeki tedavisi ardından taburcu olan U.H. ise duruşmaya katılmadı.

’EVLENİN DEDİM, KÜFÜR ETTİ’

Ahmet A. savunmasında kızının kendisine, U.H. tarafından çıplak fotoğraflarıyla tehdit edildiğini söylediğini belirterek şöyle dedi:

"Kızım korktuğu için şikayetçi olamadı. Gururum ve namusum ayaklar altına alındı. Toplum içinde rencide oldum. Ben de bu kişiye kızımla evlenmesi konusunda teklifte bulundum. Ancak o bana küfürler etti. Daha sonra bir daha görüştük. Konuşmak istedim, ’Konuşacak bir yok’ diyerek küfür etti, üzerime yürüdü. Ben de bahçe işlerinde kullandığım bıçağı rastgele salladım. Benim amacım sadece ikisini evlendirmekti."
 
’SERBEST KALDIM DİYE ADAMA BİRŞEY YAPMA’
 
Duruşma sonunda savcı, sanığın eylemini öz kızına karşı yapılan cinsel eylemler sonrasında, müştekinin kendisine yönelik davranışları üzerine gerçekleştirdiğine dikkat çekip kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığından tahliyesini talep etti.
 
Mahkeme heyeti, savcının görüşüne uyarak sanığın tahliyesine karar verdi. Hakim, "Bak bunu iyi değerlendir. ’Serbest kaldım’ diye adama bir şey yapma" diyerek kararını açıklayıp duruşmayı erteledi.