Kızını ve sevgilisini öldürdü !

Kızını ve sevgilisini öldürdü !

Adana'da kızı ile erkek arkadaşı olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kızı ile erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da kızı ile erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen  kişiyi tüfekle öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına  devam edildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet ZEN  Öngüç ile avukatı ve tanıklar katıldı.

Tanık olarak ifade veren sanığın eşi Azize Öngüç, eşinin çocuklarına  karşı merhametli birisi olduğunu söyledi.

Eşinin çocuklarına şimdiye kadar bir Tokat dahi vurmadığını öne süren  Öngüç, "Kızım eşiyle tartışıp eve gelmişti. Gece damdan eşimin 'Ah' diye sesini  duydum, ardından silah sesleri gelmeye başladı. Merdivenlere koştuğumda Rabia  yerde yatıyordu. Eşimin kafası kanıyordu. 'Hırsız zannettim, kafama darbe yiyince  ne yaptım bilemedim.' dedi. O sırada tüfeği çenesine dayadı. Oğlum İsmail gelerek  tüfeği elinden aldı." diye konuştu.

Öngüç ayrıca, kızının başkasıyla ilişkisi olduğunu bilmediğini  söyledi.

Sanığın oğlu İsmail Öngüç de silah seslerine uyandığını vurgulayarak,  "Sonra annemin çığlığını duydum. Merdiven boşluğunda babam elindeki tüfeği  çenesine dayamıştı. Ben hamle yaparak tüfeğe vurdum. Bu sırada tüfek ateş aldı.  Babam hırsız zannederek ateş ettiğini söyledi." dedi.

Ölen Rabia Kızılboğa'nın eşinin kız kardeşleri Fatma Özdemir ve Gülcan  Kızılboğa ise yengelerinin ölen Velit Güzel ile birkaç kez görüştüğüne tanık  olduklarını ve durumu ağabeylerine anlattıklarını belirtti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından söz alan sanık Mehmet Zen Öngüç,  sesler üzerine hırsız olduğunu düşünerek, tüfeğini alıp dama çıktığını  belirterek, "Karanlıktı. İçeri girecektim bir şahsı gördüm. Bana saldırdı. Bir  süre boğuştuk. Bu sırada kafama darbe aldım. Elimde tüfekle merdiven dairesinin  kapısına düştüm. O sırada kendimi korumak amaçlı ateş etmeye başladım. Ben daha  sonra kızımın vurulduğunu gördüm. Kendimi öldürmek istedim ancak oğlum engelledi"  dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek,  duruşmayı olay yerinde keşif yapılmak üzere erteledi.

Adana'da 8 Ocak'ta kızı Rabia Kızılboğa ile erkek arkadaşı olduğu  ileri sürülen Velit Güzel'i tüfekle öldürdüğü iddia edilen baba Mehmet Zen Öngüç  hakkında biri ağırlaştırılmış 2 kez müebbet ile cezalandırılması istemiyle dava  açılmıştı.

Etiketler kız baba tüfek sevgili