Kızının kanıyla eşinin adının baş harfini yazmış

Kızının kanıyla eşinin adının baş harfini yazmış

Bodrum katında bulunan cesetlerin Ali Alkan ile kızı İdil’e ait olduğu kesinleşti.

Emniyet birimlerinden edinilen bilgiye göre, Ankara Sincan Fatih Mahallesi’nde oturan Ali Alkan (49), 14 Şubat Sevgililer Günü’nde boşanma aşamasında olduğu eşi Zehra Alkan ile barışmaya gitti. Eşi boşanmaktan vazgeçmeyince Ali Alkan, kızını alarak kayıplara karıştı. Anne Zehra Alkan, polise giderek kızı için kayıp başvurusunda bulundu. Ancak 127 gündür kayıp baba ile kızının izine ulaşılamadı.

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre Alkan’ın oturduğu Bucak Sokak’taki apartmandan kötü kokular gelmesi ve sivrisinek ile böceklerin çoğalması üzerine önceki gün sitede ilaçlama yapıldı. Bu sırada bodrumkatında kullanılmayan ve kilitli olan kapıcı dairesinin açılması sırasında korkunçmanzara ortaya çıktı. Tanınmaz haldeki cesetlerin 127 gün önce kaybolan Ali Alkan ve kızı İdil’e ait olduğu belirlendi.

Ön otopsi raporunda, İdil’in karnından, babanın ise aynı bıçakla boğazının kesilmesi sonucu öldüğü belirlendi. Suç aleti bıçak da cesetlerin yanında bulundu. Olay yerinde kanla yazılmış “Z” harfine rastlandı. Cinayet dedektifleri, cesetlerin yatış pozisyonları, bıçağın babanın eline yakın yerde bulunmasını da göz önünde bulundurarak “Babanın önce kızını bıçaklayarak öldürdüğü, ardından da boğazını keserek intihar ettiği şüphesinin kuvvetli olduğu” ihtimali üzerinde duruyor. Babanın kızını öldürdükten sonra kızının kanıyla eşi Zehra’nın isminin baş harfi olan “Z” harfini yazarak mesaj bıraktığı da düşünülüyor.

Ön otopsi raporunda cesetlerin 2-2.5 aylık olduğu belirlendi. Babanın kızını 2 ay sakladığı ve cesetlerin bulunduğu binaya geldikleri değerlendiriliyor. 

Polis, cinayet şüphesini de araştırıyor. Bu yönde yürütülen soruşturmada anne Zehra Alkan ile erkek arkadaşının şüpheli sıfatıyla ifadelerine başvurulurken, eşleşme yapılmak üzerede parmak izleri ve DNA örnekleri alındı. 

Etiketler ali alkan idil alkan