Kocasının Cinayet Sanığıyla İlişki İddiasını Yalanladı

Kocasının Cinayet Sanığıyla İlişki İddiasını Yalanladı

ANTALYA'da geçen eylül ayında öldürülen 44 yaşındaki Celal Alkış'ın eşi Halime Alkış, kocasını öldürtmekle suçlanan Hüseyin Eripek ile gönül...

ANTALYA'da geçen eylül ayında öldürülen 44 yaşındaki Celal Alkış'ın eşi Halime Alkış, kocasını öldürtmekle suçlanan Hüseyin Eripek ile gönül ilişkisi olduğuna dair iddiayı yalanladı.

Olay, geçen yıl 23 Eylül günü saat 22.30 sıralarında, Kepez İlçesi Güneş Mahallesi 6026 Sokak'ta meydana geldi. Evli 3 çocuk babası Celal Alkış, sokakta yürürken yanına yaklaşan camları siyah filmle kaplı bir araçtan 3-4 el ateş açılması sonucu yaşamını yitirdi. Cinayette kullanılan aracın, 10 Eylül 2015 tarihinde şüphelilerden Murat Keskin tarafından kiralandığı ortaya çıktı. Olay günü ve sonrasında Murat Keskin'in; Erol Karaçam, Burak Aydoğmuş ve Abdülhakim Aslan ile irtibatlı olduğunu tespit eden polis, bu kişilerin, Celal Alkış'ın birlikte kaçak sigara ticareti yaptığı Hüseyin Eripek ile ilişkili olduğunu ortaya çıkardı. Eripek'in ise uzun yıllar komşusu olan yakın arkadaşı Celal Alkış'ın eşiyle gönül ilişkisi olduğu öne sürüldü. Olaydan sonra Erol Karaçam, Hüseyin Eripek ile Murat Keskin tutuklandı. Abdülhakim Aslan ile Burak Aydoğmuş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Hüseyin Eripek'in, eşiyle gayrimeşru ilişkisi olduğu iddia edilen Celal Alkış'ın öldürülmesi için Murat Keskin, Abdülhakim Aslan ve Erol Karaçam'la anlaştığı belirtildi. Bir süre sonra plana Burak Aydoğmuş'un dahil olduğu öne sürülen iddianamede, olay günü kiralık araçla Murat Keskin, Erol Karaçam ve Burak Aydoğmuş'un cinayetin işlendiği sokağa gidip beklemeye başladığı kaydedildi. Şüpheli Abdülhakim Aslan'ın da bu kişilerle sürekli telefonla irtibat halinde olduğu belirtilen iddianamede, Hüseyin Eripek'in "Kaçak sigaraların olduğu depoyu polis bastı, çabuk gel" diyerek Celal Alkış'a telefon açtığı kaydedildi. Ortağından gelen telefon üzerine depoya gitmek üzere evden çıkan Celal Alkış'ın, sokakta yürürken araçta bekleyen üç şüpheliden birinin 3-4 el ateş etmesi sonucu öldürüldüğü öne sürüldü. İddianamede, tüm şüphelilerin olayı birlikte planlayıp tasarladığı kaydedildi.

GÖNÜL İLİŞKİSİNİ YALANLADI

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu yargılanan Hüseyin Eripek, Erol Karaçam, Murat Keskin ve Abdülhakim Aslan ile öldürülen Celal Alkış'ın eşi Halime Alkış da hazır bulundu. Cinayeti azmettirdiği iddia edilen Hüseyin Eripek ile ilişkisi olduğu öne sürülen Halime Alkış, bunun doğru olmadığını söyledi. Polisteki ifadesinde Hüseyin Eripek ile ilişkisi olduğunu söyleyen Halime Alkış, mahkemede bunun yalan olduğunu belirterek, "Hüseyin Eripek ile benim herhangi bir gönül ilişkim olmamıştır, olamaz da. Ben kendisine "Hüseyin ağabey" diye hitap ederim. Hüseyin ağabey ile ilişkim olduğunu söylersem sanıkların daha çok ceza alacağı söylenmişti. Ama benim böyle bir ilşkim yok" dedi.

Cinayet suçlamalarını reddeden Hüseyin Eripek de Halime Alkış ile ilişkisi olmadığını kaydetti. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Duruşmaya katılmayan tutuksuz sanıklardan Burak Aydoğmuş hakkında yakalama emri çıkartılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI