Konya'da 7 kişiyi katletmişti: Mahkemede verdiği cevap pes dedirtti

Konya'da 7 kişiyi katletmişti: Mahkemede verdiği cevap pes dedirtti
Güncelleme:

Konya'nın Meram ilçesinde 30 Temmuz'da aynı aileden 7 kişiyi öldüren katil zanlısının mahkemede savunması pes dedirtti.

Konya'da, aynı aileden 7 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Mehmet A. (33), 3'üncü kez hakim karşısına çıkarıldı. Bazı tanıkların dinlendiği duruşmada; D. ailesinin avukatları, sanığa "Ailen Konya'da olmasına rağmen neden daha önce kentteki 2 farklı otelde kaldın?" diye sordu. A. da "Seni ilgilendirmiyor" cevabını verdi.

 4 AĞUSTOS'TA YAKALANDI

Olay, geçen yıl 30 Temmuz günü saat 19.00 sıralarında, Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta meydana geldi. Yaşar D.'nın (65) evine, 2010'dan beri husumetli olduğu yan komşusu Lütfi Keleş'in kayınbiraderi Mehmet A. geldi. Bahçede aileyle konuşan A., daha sonra poşetten çıkardığı tabancayla peş peşe ateş etti. Saldırıda Yaşar D. ile eşi İpek (57), çocukları Serap (33), Serpil (29), Sibel (35), Metin (42) ve Barış (31) D. yaşamını yitirdi. Olayın ardından kiraladığı araçla kaçan A., 4 Ağustos'ta özel harekat ekiplerince memleketi Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesi'nde arazi taraması sırasında yakalanıp, tutuklandı.

 7 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Soruşturma kapsamında, aralarında Mehmet A.'un da bulunduğu 11 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, tutuklu A. hakkında 'canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürme' suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Ayrıca olayın ardından evin bazı noktalarına yanında getirdiği bidondaki benzini döküp ateşe verdiği iddiasıyla 'yakarak mala zarar verme' suçundan 1 yıldan 9 yıla kadar, 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığı' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçundan da 5 yıldan 8 yıla kadar yargılanması talep edildi. İddianamede, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanıklar A.'un eniştesi Lütfi Keleş ile ablası Ayşe Keleş, yeğeni Ali Keleş, Yahya Çalık, İbrahim Keleş, Ramazan Çalık, Ali Çalık, Veli Keleş, oğlu Ali Keleş ve akrabaları Ali Keleş hakkında 'canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürmeye azmettirme', 'yakarak mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından yargılanmaları istendi.

 YEĞENİ TANIKLIKTAN ÇEKİLDİ

Davanın 3'üncü duruşması görülürken, tutuklu Mehmet A. ve mayıs ayında iki aile arasındaki kavga ile ilgili tutuklu bulunan Lütfi Keleş ile Veli Keleş'in oğlu Ali Keleş, SEGBİS ile katıldı. 7 kişinin öldürüldüğü D. ailesinden tek sağ kalan Çetin D., yakınları ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Mehmet A.'un saldırı öncesi farklı zamanlarda gittiği şehirlerde otellerde görüştükleri öne sürülen İrem Nur Şengün, Selmin Kuruş ve İsmail Özel'in tanık olarak istinabe yoluyla ifadelerinin alınıp, dosyaya eklendiği, diğer tanıklar Abdullah Canbakış, Uğur Yarcı ve Sefer Orhan Yılmaz ise ifadelerinin alınarak dosyaya ekleneceği belirtildi. Duruşmada dinlenecek olan Mehmet A.'un yeğeni aynı zamanda diğer tutuklu sanık Lütfi Keleş'in oğlu Ahmet Keleş, şahitlik yapmak istediğini belirterek, tanıklıktan çekildi.

"OĞLUM, A.'LA AŞIRI HIZ YAPTIĞI İÇİN GÖRÜŞTÜ"

Mehmet A.'un saldırı öncesi kiraladığı otomobilin sahibi galerici Maksut Göncü (52) de tanık olarak dinlendi. Göncü, A.'u araç kiraladığı için tanıdığını ve diğer sanıkları ise tanımadığını belirtti. Göncü, "Araç kiralama işi yapıyorum. Mehmet A.'u da araç kiralamadan önce tanımıyordum. 3 günlük araç kiralamıştı. Araç kiralandıktan sonra olay günü olan tarihte oğlum, Mehmet A.'un GPS kayıtlarına göre aşırı hız yaptığı için uyarmak için telefonla görüşmüştü. Onun dışında görüşmemiz olmadı" dedi.

 "SENİ İLGİLENDİRMİYOR"

D. ailesinin avukatları, Mehmet A.'a olay günü cep telefonunun olup olmadığı, kaç telefonu ve hattının bulunduğunu ve saldırı günü bir bankayı arayıp aramadığı yönünde sorular yönetti. Tutuklu sanık A. da "Olay günü telefonum yanımdaydı. Bir hat ve telefonum var. Bankayı arayıp, aramadığımı da hatırlamıyorum" diyerek cevap verdi. Yine D. ailesinin avukatı, "Ailen Konya'da olmasına rağmen neden daha önce kentteki 2 farklı otelde kaldın?" diye sordu. A. da avukata "Seni ilgilendirmiyor" yanıtını verdi.

"ÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİM"

Avukatlar, Mehmet A.'a saldırı sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi ile 15 saniye, 35 saniye ve 35 dakika yaptığı görüşme yaptığı ve bu görüşme sırasında 5 kişiyi daha vuracağını söylediğini belirtti. Bunun üzerine A., "Öyle bir şey söylemedim" dedi.
Duruşmada savcı ve avukatlar, Mehmet A.'un WhatsApp görüşme kayıtları, bankalardan çektiği kredilerin detayı, sanıkların cezaevi görüşme kayıtları, sanığın il dışındaki otellerde kimlerle kaldığı, olay günü D. ailesinin evinin önünden birkaç kez geçen bir aracın araştırılması ve 112 Acil Çağrı Merkezi ile yaptığı görüşme kayıtlarını mahkemeden talep etti. Mahkeme heyeti de eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 28 Haziran'a erteledi. (DHA)

Etiketler konya ölüm mahkeme