Korkuteli savcısına makamında silahlı saldırı !

Güncelleme:

Antalya'nın Korkuteli İlçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, makamında silahlı saldırıya uğradı.

Antalya'nın Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner makamında uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Küçüköner'e saldıranın ilçede görevli bir polis memuru olduğu öğrenildi.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi Cumhuriyet Savcısı 26 yaşındaki A.Kadir Küçüköner, adliyede katip olan eşinin izni nedeniyle tartıştığı polis memuru Turgut Avcı tarafından makamında tabancayla vuruldu. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Küçüköner, ambulans helikopterle Antalya'ya götürülerek tedaviye alındı. Polis memuru Avcı ise gözaltına alındı.

Korkuteli Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı A.Kadir Küçüköner, bugün saat 15.00 sıralarında, adliyede katip olan Şerife Avcı'nın izin talebine yıllık iznini kullandığı gerekçesiyle olumsuz yanıt verdi. Katip Avcı'nın haber vermesi üzerine adliyeye polis eşi Turgut Avcı geldi. Eşinin izni konusunda tartışan polis memuru Avcı, Savcı Küçüköner'e tabancayla 5- 6 kez ateş etti. Kol, bacak ve göğüs bölgesine 3 kurşun isabet eden Savcı Küçüköner, ağır yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi Korkuteli'ndeki özel hastanede yapılan Savcı A.Kadir Küçüköner, çağrılan ambulans helikopterle Antalya'ya sevk edildi. Durumu ağır olan Savcı Küçüköner, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Polis memuru Turgut Avcı ise meslektaşları tarafından gözaltına alınarak ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

GÖRGÜ TANIĞI: SAVCI, 'BU OLAYDAN ANNEMİN HABERİ OLMASIN' DEDİ

Antalya'nın Korkuteli İlçesi Cumhuriyet Savcısı A. Kadir Küçüköner'in, adliyede katip olan eşinin yıllık izni nedeniyle tartıştığı polis memuru Turgut Avcı tarafından makamında tabancayla vurulmasıyla ilgili soruşturma sürüyor. Savcı Küçüköner'in odasında silahlı saldırıya uğradığı sırada adliye binasında bulunan ve olaya ilk müdahale edenlerden biri olduğunu söyleyen görgü tanığı Mehmet Çetinkaya, "Silah sesinin gelmesiyle birlikte içeriye daldım. Polisin üstüne çıkarak silahını aldım ve hemen diğer savcıya teslim ettim. Yaralı olan Savcı Kadir Küçüköner'e tampon yaparak yardım istedim. Polisi etkisiz hale getirdikten sonra güvenlik güçlerine teslim ettik. Savcı Kadir Küçüköner bizlere 'Bu olaydan annemin haberi olmasın' dedi" ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI SALDIRIYI KINADI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Antalya'nın Korkuteli  ilçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan saldırıya ilişkin açıklamada  bulundu.

Adalet Bakanı Gül, paylaşımında, "Korkuteli Savcısı Sayın Kadir  Küçüköner'e yapılan saldırıyı kınıyor, uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun  dileklerimi iletiyorum. Rabbim şifa versin." ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN GÖKCE: ÜZÜCÜ BİR OLAY

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, "Bir terör olayı değil. Eşi adliyede çalışan bir polis memuru. Eşinden dolayı savcı beyle bir sorun yaşamışlar, eşinin rapor, izin konusunda bir konu olmuş. Savcı bey ağır yaralı. Antalya'ya götürüldü ambulans helikopterle. Adliye binası içinde olmuş. Üzücü bir olay. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur" dedi.

VALİLİK: SAVCININ BİLİNCİ AÇIK

Antalya Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Korkuteli ilçesinde görevli polis memuru Turgut Avcı, bugün saat 15.00 sıralarında adliyede katip olarak çalışan eşinin izin talebi ile ilgili olarak tartıştığı Cumhuriyet Savcısı A.Kadir Küçüköner'e makamında beylik tabancası ile ateş etmek suretiyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralamış, önce özel bir hastaneye, oradan da ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne nakledilen Cumhuriyet Savcısı'nın bilinci açık olup, tedavisi devam etmektedir. Olayın faili olan polis memuru gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

ENGELLİ ÇOÇUKLARI VAR

Avcı çiftinin engelli bir çocuğu olduğu, bu nedenle Şerife Avcı'nın bir süredir izin almak için talepte bulunduğu kaydedildi. Savcı Küçüköner'in 1.5 yıldır Korkuteli'nde görev yaptığı, annesiyle oturduğu ve bekar olduğu belirtildi.

DHA