Kuma olmayı reddeden sevgilisini, çocuklarının gözü önünde öldürmüş

Kuma olmayı reddeden sevgilisini, çocuklarının gözü önünde öldürmüş
Güncelleme:

Adana'da, kuma olmayı kabul etmeyen Zeliha A.'yı başına taşla vurarak öldüren Osman Ç., tutuklandı. Osman Ç.'nin ifadesinde ''Zeliha'nın başına taşla vurduktan sonra 'Beni öldürme' diyerek yalvardı. O sırada yanında çocukları da vardı'' dediği ortaya çıktı.

Olay, 21 Şubat'ta Pozantı ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Zeliha A. (23) , 6 yıl önce ailesinin zoruyla 15 bin lira karşılığında Afyonkarahisar'da M.A. ile evlendirildi. Bu birliktelikten 2 çocuğu olan Zeliha A., 2019'da eşinin yanından ayrılıp, Şanlıurfa'da bulunan amcasının oğlu Osman Ç.'nin (30) yanına gitti. Osman Ç., Zeliha A.'ya ,"Eşinden ayrılırsan, seni kuma olarak alırım" demesi üzerine genç kadın, burada yaşamaya başladı. Bir süre sonra Zeliha A., tekrar Afyonkarahisar'daki eşinin yanına döndü. Osman Ç., bu kez Zeliha A. ile birlikte çekildikleri fotoğrafları eşi M.A.'ya gönderdi. Bunun üzerine Zeliha A., eşinden korkup, İzmir'deki akrabalarının yanına kaçtı. 

VAZGEÇTİĞİNİ SÖYLEYİNCE ÖLDÜRDÜ
Zeliha A.'yı arayıp ulaşan Osman Ç., "Ben seni seviyorum. Yerini söyle gelip seni alayım" dedi. Bu teklifi kabul eden Zeliha A., daha sonra Osman Ç. ve kayınpederi H.Ç. ile İzmir'de buluşup, Şanlıurfa'ya gitmek üzere yola çıktı. Pozantı ilçesine geldikleri sırada, vazgeçtiğini söyleyen Zeliha A.'ya sinirlenen Osman Ç. genç kadını, Vali Çeşmesi mevkisinde uçurumdan attı. Osman Ç., Zeliha A.'nın ölüp, ölmediğini kontrol etmek için yanına indi. Zeliha A.'nın ölmediğini fark eden Osman Ç., genç kadını başını taşla ezip, öldürdü. 

AKRABASI ORTAYA ÇIKARDI
Şanlıurfa'da polis merkezine giden Osman Ç.'nin akrabası M.Ç., Zeliha A.'nın öldürdüğünü ileri sürdü. Adana polisiyle irtibata geçen ekipler, M.Ç.'nin verdiği adres ve Osman Ç.'nin otomobilinin Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarından Zeliha A.'nın cesedine ulaşıldı. Zeliha A.'nın cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Şüpheli Osman Ç., Suriye'ye kaçma planı yaparken Şanlıurfa'da yakalanıp, kayınpederi H.Ç. ile Adana'ya getirildi. Osman Ç.'nin sorgusunda, "Zeliha bana seninle gelmekten vazgeçtim deyince öfkelendim. Kayınpederim H.Ç.'yi bir dinlenme tesisinde bıraktım. Zeliha bana, 'Beni bırak ben çoçuklarımı alıp gideceğim' deyince yerdeki taşla başına vurdum. O sırada Zeliha'nın çocukları da vardı. Taşla vurunca Zeliha uçurumdan aşağı düştü. Ölmediğini görünce, tekrar yanına gittim 'Beni öldürme' dedi. Ben de başına tekrar taşla vurup öldürdüm" dedi. 

Osman Ç., sorgusunun ardından tutuklandı. Genç kadının cesedi ise otopsinini ardından ailesi tarafından alınarak defnedildi.

DHA